• 12
    bugün gazetesi yazarı aykut işıklar "çok sağlam kaynaklardan aldığım bilgilere göre" diye başlayarak çarpıcı bir tüyo verdi bugün.

    böylece futbolseverler için de güzel bir sezonu müjdelemiş oldu. işıklar'a göre ocak ayındaki ihaleyi telekom alacak. telekom ile trt çoktan anlaştı. maçlar trt'ten şifresiz verilecek. hatta başbakan da işin içinde...

    "her neyse bu hafta "süper lig" maçları başlıyor. sakın acele etmeyin. çünkü telekom ve trt tabii devlet babanın yardımı ve teşviki ile size müthiş bir kıyak yapacak. turkcell süper ligi, telekom süper ligi olacak. haftanın üç akşamı dört maç trt'den bedava yayınlanacak. yani artık alıştığımız, "yayıncı kurumun verdiği üç dakikalık haber görüntülerinde sadece bunlar vardı" veya "10 bin dolar veremediğimiz için golleri size gösteremiyoruz" muhabbeti olmayacak. hatta her kent, takımının maçını da bedava izleyecek. trt öyle bir organizasyon yapıyor ki, diyelim maç rize'de oynanıyor, rizespor'un maçı trt'de o bölgede yayınlanacak. her kent kendi takımını izleyebilecek.

    şu dediklerim hayal değil. yakında açıklanacak gerçekler. çünkü ilk maç yayın ihalesinde telekom teklif zarfını masaya koyacak. milyonların önünde kulüplere kaç dolar teklif ettiği görülecek. trt ile maç yayını anlaşması yapıldı bile. bunu başbakan recep tayyip erdoğan da çok istiyor. türk halkına bedava maç izlettirmek için elinden geleni yapıyor. bu konuda telekom da trt de çok rahat. zaten maç yayın işinin teknik alt yapısını telekom yapmıyor muydu? eee bu işi ülkemizde başlatan en iyi yapabilecek yayıncı kuruluş da trt olduğuna göre... ortaya sadece yayın ihalesinin günü kalıyor. bu işi de telekom ne pahasına olursa olsun almayı kafaya koymuş."

    alintidir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın