• 1897
    (bkz: #1663852)

    madem caner'e yazdığım entry takım analizine girdi biraz devam edeyim o halde. öncelikle manyak mısın sen bu kadar takip ediyorsun feneri diyenler için; 4 senedir öğrenci evinde fenerli bir arkadaşımla kalıyorum. haliyle sezon içinde birçok maçını izliyorum. 3 sene de beşiktaşlı bir arkadaş kaldı bizle. süper finalin olduğu sezon maç izlemekten beynimiz yanmıştı. allahtan mezun ettik onu da beşiktaş'ın maçlarını izlemiyoruz artık.

    neyse daha fazla kafanızı şişirmeden devam edeyim entrye. caner'in fenerbahçe'nin hücum gücünün büyük bir bölümünü oluşturduğundan ve etkinliği azalınca ortadan hücum etmeye başladıklarından bahsetmiştim. oyun ortaya kayınca da çok dikkatli olmamız gerekiyor. emre ve meireles pas yetenekleri çok yüksek oyuncular. sneijder kadar olmasa da forvetlerini birden karşı karşıya bırakacak paslar atabiliyorlar zaman zaman. son maçlarda emenike, sow ve kuyt'ın kaçırdığı goller yüzünden kafayı yiyecekler neredeyse. burada bizim orta sahamıza düşen görevse emre ve meireles'in pas kanallarını iyi kapatmak. hamit son iki lig maçında mükemmele yakın performans gösterdi bu konuda nazar değmesin, devam ettirir inşallah. selçuk'un her zamankinden daha fazla konsantre olması lazım. mehmet topal normalde emre ve meireles'e yardım etmek için katılıyor hücuma. ama bizim maçta ileri çok fazla çıkacağını düşünmüyorum. sütten ağızları yandı bir kere. sneijder'i boş bırakmamaya çalışacaktır.

    hücumdaki üçüncü opsiyonları ise; oyunu sola yığıp sağ tarafta gökhan'ı unutturmak. sonrasında ters top atıp -genelde emre ve caner atıyor, meireles de zaman zaman deniyor- gökhan'a büyük bir boş alan yaratıyorlar. bundan çok fazla yararlanamadılar bu sene gökhan'ın formundan dolayı, yine de dikkatli olmakta fayda var. sol bekte eğer olcan oynarsa bu tip toplarda genelde gökhan'la birebir kalacak. gökhan'ın onu geçmesi çok zor bir olay değil. daha da kötüsü olcan'ın sol bek orijinli olmadığı için pozisyon kaybetmesinden dolayı karşısında kimsenin kalmayacak olması. bu yüzden ben sol bek mevkinde fener maçlarını çok iyi oynayan hakan balta'nın oynaması taraftarıyım.

    son hücum opsiyonları ise klasik türk futbolu mantığı forvetlere topu şişir dönen topları al. dönen topları alma konusunda orta sahaları çok iyi. mümkün olduğunca hava topu vermemek lazım forvetlerine. burada melo'nun sakat olması çok canımızı sıkacak, zira koca takımda hava hakimiyeti iyi diyebileceğimiz tek oyuncumuz oynamayacak. aslında emenike ve sow'un topu indirme konusunda sıkıntıları var. topa vuruyorlar ama genelde saçma sapan yerlere gidiyor top. kuyt bu konuda çok daha iyi onlardan. yine aynı konuya geleceğim; hakan baltanın oynaması bence hayati önem taşıyor. balta'nın hava topu hakimiyeti fena değil çünkü. diğer türlü olcan'la kuyt'ın hava topu mücadelelerini izlemek zorunda kalabiliriz.

    tüm bunlara dikkat edersek, doğru kadro tercihleriyle maçı kazanırız. erken gol yememek çok önemli. fener golü bulamadıkça risk alıp açılacaktır çünkü ve gerilerinde çok büyük boşluklar bırakacaktır. böyle bir durumda burak'ın beşiktaş maçında attığı golün benzerini atması çok büyük bir olasılık. topu kaptığımızda hemen sneijder'le buluşturabilirsek maç ilerledikçe bayağı pozisyon buluruz. tabi onların da bizim açımızdan önlem alması gereken noktaların olduğunu da unutmayalım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın