• 13
    mali şartların da iyice değerlendirilmesi kaydıyla çok kârlı bir anlaşma olabilir her iki taraf için de. win-win durumu.

    skoda'nın buraya sadece bahsedilen liderlik pozisyonu üzerine geldiğini zannetmiyorum. galatasaray'ın iyi giden bir çizgisi var, her ne kadar otomotiv sektöründe olsalar da reklam departmanları yatırım yapılacak ülkedeki durumu da fizibilite ediyordur. liderlik evet önemli bir etmen, lakin onun dışında şu etmenler de göz ardı edilmemeli;

    1- galatasaray 3 senedir iyi kötü şampiyonlar ligi'nde gruplara kalıyor.
    2- bu 3 senenin 2'sinde gruplardan çıktı, birinde son 8'e kaldı.
    3- türkiye'nin avrupa imajı en yüksek takımı.
    4- türkiye, skoda gibi bir firma için en azından reklam bazında uygun bir yer. orta doğu sektöründeki paylarını artırma adına galatasaray&türkiye tercihi çok doğru.

    abdurrahim albayrak yine cahilliğinin kurbanı olmuş. galatasaray elbette sadece lider olduğunda göz önünde olan bir takım değil, fakat sene başında ilk 2 hafta göğüs sponsoru olmadan başlamış, hiç de iç açıcı olmayan ücretlerle huawei&turkish airlines'a razı olmuştuk. galatasaray için işin tuhaf yanı, o zaman için konuşursak son iki senede şampiyonlar ligi'nde oldukça sükse yapan bir takım olmasına rağmen sponsor bulunamamasıydı. şimdi dördüncü yıldız yolunda son 10 haftada yakaladığımız bu iyi ivmenin ekonomik açıdan meyvelerini ufak ufak görmeye başladığımızın ilk sinyali bu.

    galatasaray futbol takımı, mali açıdan güzel bir gol pozisyonu yakaladı ve bunu gole çevirmek için uygun şartları kolluyor. yapılan teklifin ne kadar kulübü tatmin edeceği belli değil, borsaya herhangi bir bildirimde bulunulmadığı için en azından bizler bilmiyoruz. ancak yine de bu sektör için stratejik oynamak gerek. şayet sezon sonunda olası bir dördüncü yıldız ve yine üst üste 4. kez katılınacak bir şampiyonlar ligi macerası öncesinde mevcut rakamların üzerine çıkılabilir.

    işin bir de görsellik tarafı var. yaz aylarında amrahbank, socar gibi türk cumhuriyetlerine ait iddialar dolaşmıştı. diğer firmalar hakkında bir bilgim yok, ancak skoda bizlere daha aşina bir ticari kuruluş. bir kere volkswagen ailesine dahiller.

    http://upload.wikimedia.org/.../f/fb/Skoda_1999.png

    amatör de olsam, kendi çapında bir tasarımcı olarak formada duruşlarını şimdiki sponsorlara nazaran beğendim.

    http://sv102.piclect.com/...2e0/o/15/02/25/3.png

    http://fs1.directupload.net/.../150225/jcyc3fl8.png

    edit: imla falan filan
App Store'dan indirin Google Play'den alın