resim
Umut Bulut
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Santrfor
Yaş:41
Boy:1.84
Uyruk:Türkiye
  • 1963
    istatistik ornegi: gorulen taciz ve tecavuz davalarinda isvec en fazla dava acilan ulkelerden biri cikmis. tek basina bu bilgi bize ne diyor; isvec kadin icin tehlikeli bir ulke. aslinda olan ne; isvec'te kadin kendi haklarini bildigi ve bunu toplum icinde gosterebildigi icin en ufak bir tacizde bunu davaya donusturebiliyor. ulkemizde ve benzer ulkelerde ise kadinlarin cogu bunu kendine sakladigi icin resmi olarak bir kayit alinamiyor.

    istatistigi okuma ile ilgili cok sey yazdim ve hala ayni hatalarin yapildigini gormek cok uzucu. tek bir istatistik "tek basina" hicbir sey ifade etmez. ayni kosu mesafesi (katedilen) yetersizligi gibi, pas istatistigi gibi yada hava topu istatistigi gibi. umut'un istatistigi nasil okumaliyiz?

    basketbol oynamis kisiler bilecektir ziplamak en yorucu seylerden biridir. hem buyuk bir enerji gerektiir hem de mac icinde sureklilik gerektirir. basketbolda ziplayarak oynayabilmek agir siklet boksoru icin yumruk atmak gibidir, yorgunlugun buradan gelir. o nedenle enerjisi dusuk takimlar rakibe el gostermekte zorlanir, ayni galatasaray erkek basketbol takimi gibi. ayaklarin sette kaysa bile enerjisi dusuk bir takimsan ziplayarak el gosteremezsin. bu nedenle ayni galatasaray erkek basketbol takimi gibi enerjisi dusuk el gostermeyen takimlar disaridan cok yuzdeli sayi yer. neden bize cosuyor bu adamlar dersin. halbuki cevap cok basittir, sen adamlrin potayi gormesine izin veriyorsundur.

    simdi enerjiyle ziplamayi ve rakibi rahatsiz etmeyi birlestirebildiysek zihinlerimizde umut'un istatistigine gelebiliriz.

    umut'un oynadigi dakikaya gore cok fazla hava topuna ciktigi gercegini gozardi etmemek gerek. ve asil onemlis umut bu hava toplarinin cogunu alamayacagini bildigi halde yukseliyor. amac; basketboldaki el gostermekle ayni. durun buna bir de voleyboldan ornek verelim. servis kullanan takimin amaci ace'le sayi almak degildir sadece. asil amaci onlara oyle bir servis atsin ki topu karsilamakl ugrasirken organize olamasinlardir. amerikan futbolundan da benzer ornekler verebiliriz ya da tenisten.

    umut'un alamayacagi o toplari cikmasi da rakibin rahat oyun kurmasini, istedigi yere topu indirmesini engelliyor. ve bunu yapmanin nedenli zor bir sey oldugunu da yukarida acikladiginizdan bu ikisini birlestirirsek karsimiza su sonuc cikiyor: umut'un dakika basina en fazla hava topuna cikan oyuncu olmasi muthis bir istatistik. gerekirse %80'ini alamasin, takimin hucumdayken yaptigi savunmaya katkisindan dolayi ben kendisine tesekkur ediyorum.

    keske diger futbolcular da hucum alanindayken alamayacagi halde hava topu mucadelesine girse. keske basketbol takimimiz biraz enerjisini yikseltip her topa el kldirabilse. iste o zaman daha rahat savunma yapariz.

    umut'a buyuk bir aferin. sozluk yazarlarina ise 1. iyi calisin sozluden gecersiniz belki.
App Store'dan indirin Google Play'den alın