resim
Armindo Tué Na Bangna
Takım:Braga
Mevki:Sol Kanat
Yaş:29
Boy:1.73
Uyruk:Portekiz
  • 2458
    u-20 gibi altyaş turnuvalarının çok yanıltıcı olduğunu bir kez daha bize göstermiş olan futbolcu. (sadece u20 dünya kupasını iddia etmiyorum.) her sene altyaş gruplarında wonderkidler çıkar. yüzlerce çocuğun arasında olsa olsa 2-3 tanesi büyük futbolcu olur. altyaş kategorilerinin en yanıltıcı kısmı da bazı futbolcuların diğerlerine nazaran bazı özelliklerinin daha erken olgunlaşmasıdır. (hız olur, güç olur, boy olur, oyun görüşü olur) bu futbolcular daha sonra üst düzeyde futbol oynamaya başlayınca kendi yaş gruplarıyla sınırlı bir rekabete girmediği için altyaş kategorilerinde sivrilen özellikleri pek bir önem arz etmeyebiliyor.

    en bilinen örneklerinden olan lukaku örneğin:

    https://pbs.twimg.com/...EFIAAAhSb8.jpg:large

    dolayısıyla sadece u20 seviyesinde, kulübünde 3-5 maç profesyonel maç oynamış bir futbolcuyu (eğer oynamışsa) bu adam yeni ronaldo olur, yeni messi olur, yeni drogba olur şeklinde nitelendirmek çok büyük hata olur. hele bu durumdaki bir genç futbolcuya 12 milyon ödeyip satın almak bana kalırsa korkunç bir hatadır. zaten bruma özelinde bakacak olursak bizim onu satın aldığımız dönemde kimse satın almak gibi bir amaca sahip değildi. çünkü henüz profesyonel kariyeri olmayan sadece alt yaş gruplarında oynamış bir futbolcuyu 2-3 milyona bile almak riskken, bizim verdiğimiz fiyattan almak bir yatırımcının asla yapmayacağı bir şeydi. bu demek değil ki bruma'yla kimse ilgilenmedi. genç oyuncu al-sat yapan udinese, porto, sevilla gibi takımlar mutlaka ilgileniyordu. fakat biz delirmiş gibi 12 milyon euro'ya almasaydık muhtemelen bruma'yı sporting'le bir sezon izlemek, onun üst düzeyde ne yapabileceğini gözlemlemek için bekleyecekti. ardından da eğer potansiyel görülürse maksimum 3-5 milyona kapatırlardı. (bu arada u20 dünya kupasının üzerinden zaman geçmiş olurdu. kabul etmek lazım ki bu tarz dünya kupaları veya konfederasyon kupaları oyuncuların değerlerini astronomik boyuta çıkarıyor.)

    sözün özü genç bir futbolcu transfer etmek zaten bir riskken ( evet transfer zaten genel anlamda risktir ve genç oyuncunun transfer daha da büyük risktir.) biz bruma'yı elimizde yeterli, sağlıklı değerlendirmeyi yapacak kadar veri yokken 12 milyon euro'ya transfer ederek çılgınca bir risk aldık. maalesef de galatasaray'da kaldığı süre boyunca bu paranın gölgesinde kalacak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın