• 9
    kendi aramızda para toplamak tabi ki manevi anlamda çok destek olacaktır şubeye. ancak ben de maddi olarak çok bir getirisi olacağını ve sıkıntıları gidereceğini düşünmüyorum. biz manevi olarak ne kadar destek verirsek verelim yönetimin umrunda bile olmayacak. maddi sorunlar yine devam edecek. hatta şu anki yönetim basket şubesinin borcunu gelecek yönetime devredecek gibi duruyor maalesef.

    senelerdir 20 milyon taraftarımız var diye övünüyoruz. kulüp sağa sola açıklama yaparken sürekli taraftar sayısının çokluğuna vurgu yapıyor. fakat başka konularda bu taraftar gücünün kullanıldığını görmedim ben.

    (bkz: galatasaray'ın potansiyelini kullanamaması)

    bu sene özellikle amatör branşlarda ekonomik olarak büyük sıkıntı yaşıyoruz. konuyu şuraya getirmeye çalışıyorum. kulüp bu taraftar potansiyelini neden ihtiyacımız olan şu dönemde ekstra gelir kaynağına dönüştüremiyor?

    basketbol şubesindeki maddi sıkıntı korkunç boyutlara ulaşmış durumda. sadece ergin ataman'ın 600 bin euro alacağı olduğunu öğrendik bugün. oyuncuların ödemeleri 2 ay geriden geliyor. bu durumda ergin hocaya olan borcumuzdan daha fazla da oyunculara borcumuz var. acil bir şekilde ekstradan para lazım kulübe. yoksa bu durum 1 ay daha devam ederse kadın ve erkek takımlarımız bütün kulvarlarda havlu atacak.

    böyle bir durumda kulüp bokunu çıkarmadan taraftar potansiyelini kullanabilir diye düşünüyorum. daha önce yazar arkadaşlarımızın söylediği gibi para toplayıp kulübe yollamaktan ziyade daha büyük çapta bir kampanya başlatılabilir.
    benim aklıma gelen fikir; basketbolla alakalı bir ürün üretip storelarda bunu satmak. tabi maliyetin ve satış fiyatının çok yüksek olmaması kaydıyla.

    mesela 20 liradan bir tişört satılsa kulübün ve başta ultraslan olmak üzere taraftar gruplarının da desteğiyle çok büyük satış rakamlarına ulaşılabilir. 100 bin satış yapılsa gelir 2 milyon lira olur. eğer kulüp ve taraftar grupları destek verirse 100 bin çok komik bir rakam olur çünkü yanlış hatırlamıyorsam sneijder ve drogba'nın alındığı sezon forma satışlarımız bu rakamın bir kaç katına ulaşmıştı. kaldı ki o dönem forma fiyatları 100 lira civarıydı.

    burada önemli olan mesele bu ürünün gelirinin sadece basket şubesine aktarılması. sözlükte şubeye yakın olan yazarlar paranın şubeye ulaşıp ulaşmadığını ergin hocaya yani ilk ağıza sorabileceğini düşünüyorum.

    başka bir meselede bu ürünün satış fiyatı ne olacak. ben 20 lira örneğini verdim. bu miktarla bile yüksek gelirler elde etmek mümkün. 20 liradan çok da fazla olmasina karşıyım çünkü çok yüksek fiyatlarda özellikle öğrencilerin alması fazla mümkün olmuyor. buna çok fazla geliri olmayan taraftarları da eklersek satış miktarının hayli düşeceğini düşünüyorum. ha bu konuda uzman değilim tabi ki, işletme ve ya iktisat okuyan arkadaşlar daha iyi bir açıklama yapabilirler.

    tek sıkıntımız ise gsstore'un böyle bir ürünü satma izni olup olmadığını bilmiyorum. sponsorlarla yapılan anlaşmalar gereği izni olmayabilir. ancak üst düzey yöneticiler araya girerse bu konu halledilmeyecek bir konu değil. ayrıca ürünün nike vb. sponsorlar tarafından üretilmesine karşıyım. zira gelirin çok büyük bir kısmı onlara gider böyle bir durumda. maliyeti mümkün olduğu kadar düşürmeliyiz. maliyet düşünce kalite de düşecek tabi ama sembolik bir ürün olduğu için kalitesi çok önemli değil. tasarım vb. konuları da gönüllü arkadaşların halledebileceğini düşünüyorum. sözlükte çok güzel forma, tişört tasarlayabilen yazarlarımız mevcut.

    şayet böyle bir kampanya yapılırsa, içinde bulunduğumuz bu sıkıntılı günlerde şubeye çok büyük maddi ve manevi destek verilmiş olur. sözlük olarak böyle bir kampanyaya öncülük edebiliriz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın