• 467
    kendisine verilen cezanın sebebi; karşıt görüşte olduğu kişi yada kurumlara yönelik uzun zamandır takınmakta olduğu hakaretamiz üslupve söz konusu kişilere yönelik yazılarında ısrarla kullandığı küfürlü ifadelerdir. galatasaray sözlüktemel amaç ve hedeflerine hizmet etmeyen, galatasaraylılık kültüründe yeri olmayan bu tarz bir yaklaşımın görüntü kirliliğinden ve karşılıklı çatışmadan başka bir yarar getirmeyeceği aşikardır. çeşitli yaş grupları ve sosyal çevreden, galatasaray'ı konuşmak için bir araya gelen ve kullanıcılarının tamamının galatasaraylıolduğu bu sözlükte de, karşıt görüşte olan kişilere sürekli hakaret/küfür etmek, onları aşağılamaya çalışmak, kendisi gibi düşünmeyenlere lakap takarak kişileri kışkırtmak vb. olumsuz davranışların kabul edilemeyecek tarzda hareketler olduğu, bütün sözlük yazarlarının hemfikir olduğu konuların başında gelmektedir.

    bu tarz hakaretve küfür içerikli entry'lerin sözlük huzurunu bozacağı, kişisel çatışmalara zemin hazırlayarak, burada bulunmamamızın esas amacı olan galatasaray'ı konuşmak hedefinden bizi uzaklaştıracağı ve enerjimizi galatasaray'a faydalı olabilecek düşüncelere harcamak yerine, gereksiz kavgalara yönlendirmemize yol açacağı geçmişte yaşanan tecrübelerle de sabittir. bu tip durumlarda sözlük ceza mekanizması devreye girmekte ve ceza verilirken nicke bakılmamakta, eyleme bakılmaktadır. 'başkaları da aynısını yapıyor' tarzı söylemler ne yazık ki spekülatif olmaktan öteye gidememektedir. bu tip durumlarda sözlük görevlilerine bildirimde bulunulması ve başkaları yapıyor diye yanlış olan şeyi tekrarlama hatasına düşülmemesi daha doğru bir yaklaşım olacaktır.

    halim abi, yukarıda belirtilen olumsuz durumlar sebebiyle son 3 yıllık süre zarfında benzer şekilde 5kere daha ceza almıştır. son 20günlük dilimde 5 kez benzer içerikte küfür ve hakaret içerikli yazı girmiş ve son cezasını da bu sebepten dolayı almıştır. bu durumun süreklilik arz ettiği göz önünde bulundurularak cezasının bitişini müteakip aynı yaklaşımda bulunması durumunda sözlük hesabının süresiz olarak kapatılması yaptırımıyla karşı karşıya geleceği açık şekilde görülmektedir.

    kendisi bu konu ile ilgili ceza alan ne ilk ne de son yazardır. 'tek bir entry'den dolayı ceza aldı' algısının önüne geçmek adına moderasyon adına ortak bir açıklama yapma ve kararın moderasyon tarafından oybirliği ile alındığını belirtme gereği duyduk.
App Store'dan indirin Google Play'den alın