resim
Ángel Fabián Di María Hernández
Takım:Benfica
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:36
Boy:1.78
Uyruk:Arjantin
  • 342
    manchester united oyuncusu. stilini sevdiğim, eski tip romehdal tarzı kanat oyuncusudur. 90lar futboluna aşina olanlar daha iyi anlayacaktır söylediğimi.

    gelelim, bruma ile kıyas olayına. united şu an formsuz di maria'yı en kötü 20 milyon dolara satar. 60 milyon dolarlık bir zarar görüyor gibi dursa da prestij açısından kazanım olduğu için united "çapı" gereği bir şey kaybetmemiş olur.

    bruma için durum biraz değişik. galatasaray çapında 2. klasman takımlar için transferlerin başarılı olma yüzdesi yüksek olmalı. galatasaray'ın da maddi durum olarak çapı belli. bizim verebileceğimiz maksimum bonservis 15 milyon eurodur bugün ki şartlarla. o da borçsuz bile olsak verebileceğimiz, taksitli bedel. dolayısıyla bruma'ya verilen 10 milyon euro bizim çapımızda takım için büyük bir pay. taraftarın da kamuoyunun da beklentisi buna göre oluşmakta. sabırsız verilen tepkiler gayet normal. brumaya 2 milyonda verilse, 15'de verilse akdeniz ülkeleri toplumlarının yapısı gereği tezcanlı olduğumuz için bişey değişmeyecekti. di maria ve bruma'yı futbol teknik ve analizi dışında sosyolojik olarak takımlarına yaptıkları katkı veya zararları kıyaslayamayız.

    real madrid 16 yaşındaki odengaard wonderkide juventus'un pogba'ya verdiği maaştan daha fazla verdi. neden? çünkü çapları bu. bunu yaparak prestij ve marka kontrolü sağlıyorlar. her yıl en pahalı transferi biz yapmalıyız diye sponsorlar arıyorlar.
    bakınız bu yaz transfer döneminde olacaklardan biri avrupa basınında yazılıyor. adidas lionel messi'nin bayern münih'e transfer olması durumunda kaç para bonservis ödenirse ödensin %50'sini ödeyeceğini açıkladı.
    http://www.espnfc.com/...rn-munich-or-chelsea
    http://uk.complex.com/...-messi-bayern-munich

    bu 1. klasman futbol takımlarının transferlerine bakış açılarıyla, bizlerin bakış açısı çok farklı. değerlendirme yapılırken, futbolun bir endüstri ürünü ve show dünyası olduğunu aklımızdan çıkartmazsak her şey hepimiz adına daha anlaşılır olacaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın