• 1031
    sırf şu transfer politikaları yüzünden dünyanın en antipatik takımlarından biridir kendileri. o harcadıkları paralar göz önüne alındığında dünyayı kasıp kavurmaları bekleniyor ama o derece bir dominantlık gösterebilmiş değiller. elbette yadsınamaz şekilde dünyanın en başarılı kulüplerinden biri ama parası neyse verip dönemin en büyük yıldızlarını (her zaman üstelik) kadrolarına kattıkları düşünülürse kazandıkları başarıları biraz gölgeliyor bu durum. baktığınızda zamanında sneijder ve robben gibi üzerine sistem kurulup herkesi yenebileceğiniz bir takım oluşturacak adamları daha popüler isimler almak için zerre umursamadan satmış kulüptür mesela kendileri. ayrıca barcelona gibi alt yapıdan dünya futboluna büyük yıldızlar kazandırma düsturları pek yoktur.

    kıskandığımdan falan yazmıyorum, ama dünya futbolunun şımarık zengin çocuğudur real madrid. büyük tarih, büyük takım, büyük isim, ancak sonuç hep aynı, parasını basıp en iyi oyuncuları getirip beklenilenin altında başarıyı kabullenememek, arkasından parayı basıp başka en iyi oyuncuları getirip yine beklenilenin altında başarıyı kabullenememek... sadece 10 - 12 yıldır (daha fazlada olabilir tam hatırlamıyorum) kazanamadıkları kupa 1'i kazanabilmek için bile ne beckhamlar, ne ronaldolar, ne robbenler, ne sneijderlar, ne balelar, ne mourinholar getirdiler takıma. kendilerinin harcadığı paranın bekide 10'da 1'ine şl finali oynayan hatta kazanan takımlar oldu.

    yukarıda bir entry'de bahsedilmiş, kendilerinin transfer bütçelerinin 10'da 1'i bizde olsaydı muhtemelen şu anda 6. yıldızı falan konuşuyor olurduk.
App Store'dan indirin Google Play'den alın