• 124
    sürekli forma tasarlayan ve sponsorların haliyle gerçekte çıkarttıkları formaları da yakından inceleme imkanı bulan biri olarak diyebilirim ki, bu firma, en büyük rakibine* 2014-2015 sezonunda fark atmayıp tur bindirmiştir.

    yorumlara baktım da, insanlar bu üç çizginin formalarda fazlalıktan ibaret olduklarını söylemişler. halbuki özellikle galatasaray üzerinden gidersek alternatif formalara çok hoş bir hava katıyor. ayrıca üç çizgi adidas'ın manifestosu gibi, yani adamların logolarında bile o üç çizgi var. tamam belki de çok renkli ve desenli formalarda hoş durduğunu söylemek abes kaçabilir, ancak;

    http://3.bp.blogspot.com/...well-galatasaray.jpg

    http://www.cimbombom.se/...rfiles/187_photo.jpg

    şu iki sade formada gayet güzel ve hoş bir hava kattığını söyleyebilmek mümkün. nike'da ise bu omuz kısımları istisnasız boş oluyor. tabi bu biraz da omuz kısmına yapılabilecek alternatif dizaynların kısırlığından da kaynaklanıyor, orası da ayrı bir durum.

    nike'ın üç sezondur yaptığı formaları beğenen biri olarak, bu sezonki üç formanın da gayet basit tasarımlar olduğunu ve hiç de taraftarın içine sinmeyen türden olduklarını düşünüyorum. hele bu sezon sponsorluğunu yaptıkları takımların üçüncü formalarını aynı tasarım kalıbından sadece renkleri değiştirerek yapmaları bence işin kolayına kaçmalarından başka bir şey değil. mesela adidas bunu her sene ufak bir tasarım detayı olarak uyguluyor, bunu bu biçimde yapsalar amenna.

    mesela bakın;

    http://www.ronaldo7.net/...niform-2014-2015.png

    https://farm8.staticflickr.com/...575_e77467806f_b.jpg

    http://www.yeswefoot.com/...bayern-2014-2015.jpg

    http://www.tsmplug.com/...ome-kit-released.jpg

    http://media08.ligtv.com.tr/...1966586159542204.jpg

    formaların numaranın üzerinde reklam-oyuncu ismi-takım ismi yazan yerin hemen üst bitiminde bir şerit çekmişler. her takımda var bu ve gayet güzel hoş bir detay olarak kalmış.

    fenerbahçe'nin üç tane, beşiktaş'ın da siyah formasını yakından elimle tutarak gördüm. gerçekten adamlar uğraşmışlar ve güzel bir iş çıkartmışlar. bizim formalar ise inanın hiç hoşuma gitmedi. formaya saygısızlık yapmıyorum elbette. fakat bu işi bana verdiklerini düşünsenize.. üç gün içerisinde en az toplamda 45 tane iç saha-deplasman-alternatif forma tasarlar, bunların da son yılların en beğenilen formaları olacağı konusunda garantisini verebilirim.

    ayrıca kendi takımımızın veya bir başka takımın formasını tasarlarken sponsoru adidas olan takımları bir başka şekilde ayarlıyorum. bana daha cazip ve daha yaratıcı geliyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın