resim
Wesley Sneijder
Görev:Stratejik Danışman
Takım:-
Yaş:40
Uyruk:Hollanda
  • 7617
    söleşme fesih bedeli olan 20 milyon euro'ya dahi satılsa içimin sızlayacağı dünya yıldızıdır. kendisine benzer bir futbolcuyu şu anda galatasaray'a kazandırmanın mümkünatı yoktur. bu tarz futbolcular takımın seviyesinin, vizyonunun, bilinirliğinin göstergesidir. drogba da öyleydi ve öncesinde farklı düşünmüş olsam da gönderilmesinin hata olduğunu bugün net bir şekilde görüyorum, 1 sene daha kalabilirdi bizimle, kalmalıydı. bunu anlamak için şampiyonlar ligi eşleşmesi sonrası arsenal forumlarına bakmak yeterli: "they don't have drogba anymore" cümlesi içime nasıl oturmuştu anlatamam. sneijder'e çok daha fazla üzülürüm. çünkü, sneijder 9 haziran 1984 doğumlu; yani daha en az 3-4 sezon üst seviye oynayabilecek durumda allah korusun sakatlık falan olmazsa.

    medyada çıkan sneijder de gitmek istiyor haberlerine inanmak istemiyorum; ama bir taraftan da korkuyorum, sneijder çok zeki bir adam aşağıda yazılanların hepsinin ve tabi daha fazlasının farkında:

    1) düşmanlarımız, galatasaray'ı aşağı çektiler, hala da çekmeye çalışıyorlar. görüyoruz hepimiz, izin vermediler şikecilerle arayı açmamıza, kupalara amborga koymamıza. adil bir rekabet ortamı olmayan bir yerde emek sarfediyor portakalımız.

    2) maalesef ne kadar iyi niyetli olurlarsa olsunlar şu anda vizyonu sneijder gibi dünya yıldızlarını anlamaya, yönetmeye ve mutlu etmeye yeterli olmayan bir yönetimimiz var, türk oyuncuların ise çok seveceği abi-kardeş ortamının hakim olduğu aşikar.

    3) hamza hoca'yı çok sevdim, başarılı olacağına da çok inanıyorum; ama o da neticede bugüne kadar en kariyerli oyuncu olarak gekas'ı çalıştırdı sneijder öncesi.

    4) kulüpte bir kaos ortamı oluştu ve maalesef devam ediyor. düşünün ki sneijder gibi büyük bir oyuncusunuz ve şunları yaşıyorsunuz:
    - fatih terim gibi kulüple adı özdeşleşmiş bir hoca antremandan kovuldu.
    - büyük sözlerle mancini getirildi, adam sezon sonu yalanları görünce bana göre kendisi direk gitti.
    - drogba'ya çok para alıyor diye sözleşme bile teklif edilmedi.
    - takım aylarca hocasız kaldı ve kampa bile geç balşadıktan sonra prandelli geldi.
    - kendisini getiren, ikna eden, vizyon çizen başkan gitti.
    - sonra prandelli de gitti. türkiye liginden kulübün eski oyuncusu bir hoca geldi, 6 aylık bir yönetim geldi, ödemeler gecikti.
    kısacası sneijder'in geldiği, ona anlatılan galatasaray ile şu anki galatasaray arasında ciddi bir fark var.

    tüm bu sebeplerden dolayı sneijder kendisi gitmek isterse anlayabilirim, kızmam. ne var ki o durumda bile o şikeci juve 20 milyonu getirmek zorunda olmalı!

    edit: imla
App Store'dan indirin Google Play'den alın