• 6
    bu sezonda yapacağımız transferler kulübün geleceği açısından büyük önem taşımaktadır. o yüzden umarım önceki hatalardan ders alıp stratejik davranırız. artık transferde hata lüksümüz kalmadı.

    -öncelikle kullanılmayacak oyuncuların listesi belirlenmeli ve bu oyuncular elden çıkarılmalıdır. bonservisi ile verilemeyen oyuncular kiralık gönderilebilir. kadroda şişkinlik antrenmandan motivasyona tüm takımın uyumunu ve dengesini bozar. kalan oyuncuların sözleşmeleri de transfer politikasına göre gözden geçirilebilir. mutlaka oyunculara ödenecek alt ve üst limitler belirlenmeli, bunlar dengeli ve makul şekilde ayarlanmalıdır. transfer açısından bakarsak kadronda 3 milyon avroluk vasat oyuncular varsa transfer etmek istediğin adam da 500 bine evet demeyecektir. böylece maksimum düzeyde ek maddi kaynak yaratılmalıdır.

    -transfer yaparken yabancı sınırlamasının kalkması ile aç tavuk gibi her gördüğümüz oyuncuya saldırmamayı öğrenmeliyiz. kadro mühendisliği denen bir şey var. bizde hiç olmayandan. 10 tane adamı alıp bir anda kadro yaparsan zaten takımın feleği şaşar. bu belki uzun dönemli projeler için bir seçenek olabilir. transferde maliyet ve oyuncu kalitesi kuşkusuz en önde gelen kriterlerden ancak oyuncunun yaşı, adaptasyon seviyesi ve performans devamlılığının çok önemli kriterler olduğunu unutmamalıyız. çoğu zaman bunları göz ardı ediyoruz.

    -ihtiyaçları iyi belirlemek ve bir öncelik sıralaması yaparak planlı bir şekilde transfere bir an önce başlamak gerek. bizim yıllardır yaptığımız akıl sır ermeyen bir strateji var. adı piyasanın düşmesini beklemek. her yıl bu strateji var. türkçe meali biz kalan müzmin sakatları, sorunlu oyuncuları ha bir de olur ya son dakika yatan transferleri kovalayacağız. bir nevi yazı-tura stratejisi. oldu da tutturdun, transferin geç yapılması oyuncunun takıma uyumu açısından başlı başına bir sorun. bu yüzden transferleri kampa bir defa da olsun yetiştirmeyi başarabilmeliyiz. kiralık listesine konmuş ve sözleşmesi bitecek oyuncuların tespiti bizim için çok önemli. bu havuzdan gerekli eksiklikleri kapatmaya bakmalıyız.

    özetle başarılı transferler için öncelikle doğru analize, eksiklikleri kapatacak bir stratejiye ve erken harekete geçmeye ihtiyacımız var. tabii bunun için de bu adımları tasarlayacak, futbolu iyi bilen, atik ve iş bitiriciliği yüksek bir profesyonele. belki de oyuncu transferinden önce ilk transferimiz böyle profesyonel bir yönetici olmalıdır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın