• 83
    (bkz: ali şeriati)
    (bkz: ebuzer)
    ilk sahabelerden olan ebuzer'in hayatını anlatıyor. eğer devrimci bir sahabenin hayatını okumak isterseniz, okuyun derim. anakronik bir şekilde daha dünya üzerinde sosyalizmin esamesi okunmaz, bilinmezken ortaya çıkmış bir sahabe. kendinizi biraz da antikapitalist-müslüman olarak görüyorsanız mutlaka okuyun.

    - "bu hikâyenin kahramanı çölün cesur çocuğudur; elinin darlığına ve sıkıntısına rağmen her zaman ar sahibi olmuş, gökyüzünün bile üzerine merhamet gözyaşları döktüğü mağrur bir çöl çocuğu... denizlerin kıyısına oturmuş, yüzyıllardır güneşin ateşi altında susuz kalmış, ama gururu yüzünden su içmek için denize baş eğmemiş bir çöl çocuğu..."

    ...
    (bkz: naomi klein)
    (bkz: no logo)
    dünyadaki reklam piyasasına genel bir bakış. ama hep karanlık tarafları. ne orospu çocuklukları dönmüş de haberimiz olmamış.

    (bkz: sporun içinde olmak)

    nikeve rakibi adidaskendi spor organizasyonlarını gerçekleştirerek, reklamlarında "yaşayan en hızlı adam" unvanını kimin taşıyacağını belirlemek için, nike tarafında michael johnson ve adidas tarafında donovan bailey arasında yarış ayarladıklarında, yaptıkları tam olarak buydu. bu iki koşucu farklı kategorilerde yarıştıklarından (bailey 100 metrede, johnson 200 metrede), spor ayakkabısı şirketleri farkı paylaşmak ve bu adamları kendi yarattıkları150 metre kategorisinde yarıştırmak konusunda anlaştılar. adidas kazandı.

    ...

    (bkz: yeraltı edebiyatı)
    (bkz: hakan günday)
    özellikle az ve daha kitapları. sonra zaten sırasıyla alayını okumaya başlarsınız. ziyan, malafa,kinyas ve kayra, azil vs. vs.
    mesela daha kitabı, her sene ege açıklarında karşı kıyıya geçmek isteyen bir mülteci gemisi batar. işte onunla alakalı. okuyun, eğer beğenmezseniz ilk galatasaray maçı biletiniz benden.

    - "insanın kullandığı ilk alet, başka bir insandır."
    ...

    (bkz: elif şafak)
    şimdi millette özelikkle yeni nesilde bir elif şafak nefreti var, siktir edin siz onları.
    yazarın ilk kitaplarından olan pinhan, mahrem ve araf kitaplarını tavsiye ederim. ve yine özellikle bu üç kitabını okurken eğer elif şafak nefretini edinmiş birisiyseniz elif şafak'ı unutup okuyun. yine beğenmezseniz ilk galatasaray maçı biletiniz benden.

    - "olduğundan daha hakir görülmekten değil, olduğundan daha büyük görülmekten korkuyordu."
    ...

    (bkz: glenn meade)
    polisiye-gerilim severseniz, bu yazarı muhakkak bir deneyin. ve umarım kalın kitap okuyamama gibi bir dangalaklığa sahip değilsinizdir. dediğim kitaplar en az 500 sayfa ama garanti veriyorum eğer içinizde de biraz istek varsa azami 4 günde bitirirsiniz.
    özellikle kar kurdu ve sakkara'nın kumları.
    - "en zor olanı, geleceği değil, geçmişi tahmin etmektir."
    ...

    (bkz: alev alatlı)
    şimdi millet yine akp'ye selam çaktı, rte'yi övdü diye yerin dibine sokuyor. tamam siz de sevmeyin, ama kitaplarını okuyun. nikahınıza alacak değiliniz ya, alla alla.
    özellikle içinizde rus tarihine meraklı olanlar varsa:
    (bkz: aydınlanma değil merhamet)
    (bkz: dünya nöbeti)
    (bkz: ey uhnem ey uhnem) üçlemedir, teee çarlık rusyası'ndan başlar günümüze kadar gelir.
    - "filistin, ikisi tankların altında ezilmek, ikisi ölmeyecek kadar gıda temin etmek, ikisi yedek altı erkek doğuran kadınların ülkesi."

    ...

    (bkz: fırat budacı)
    (bkz: kendimi durduracak değilim)
    komedi üzerine diyebiliriz, çok süper tespitleri var.

    - "semih'in 86. dakikada attığı beraberlik gölüyle evli çiftler sarmaş dolaş oluyor. lcd, o kadar canlı bir görüntü ve kaliteli bir ses veriyor ki, sonradan bora'nın da belirteceği gibi resmen stat havası yaşıyorlar. hep beraber "we are the champions" şarkısını söylüyorlar. 3 dakika içinde philipp lahm, aynı şarkıyı almanların ağzına veriyor. evrensel bir şarkı bu, her millete oluyor."

    (bkz: kaç yıl oldu?)
    - "beko, 'hiç plazmasız öğrenci evi olur mu?' sloganıyla reklam yapalı 7 yıl...

    ...

    (bkz: eduardo galeano)
    (bkz: aynalar)
    (bkz: ve günler yürümeye başladı)
    genellikle latin amerika başta olmak üzere bütün coğrafya hakkında hiç duymadığınız bilgiler veriyor.

    ilk atom bombası new mexico çölü'nde denendi. gökyüzü alev aldı ve deneyleri yönetmiş olan robert oppenheimer iyi bir iş başarmış olmaktan ötürü gurur duydu.

    ama hiroşima ve nagazaki'deki patlamalardan üç ay sonra başkan truman'a şöyle dedi:
    - ellerimin kana bulandığını hissediyorum.

    bunun üzerine truman, dışişleri bakanı'na şöyle dedi:
    - bu orospu çocuğunu bir daha ofisimde görmek istemiyorum.

    ...
    (bkz: ferdinand von schirach)
    (bkz: suç)
    (bkz: suç 2)
    kısa anlatılan, gerçekten yaşanmış olayların mahkemesi, avukatı, savunması vs. konularıyla devam eden bölümlerden oluşuyor. kitaplar kısa ama etkisi iyi. her olayın sonunda da muhakkak "vay anasına yavv" dedirttiriyor.

    ...

    eğer avukat, makheme, jüri, sanık, suçlu vb. sahnelerden oluşan filmleri seviyorsanız, bu işin bir de kitap versiyonu olduğunu hatırlatmak isterim. ve bu konunun uzmanı olan kişi kesinlikle:
    (bkz: john grisham)
    hatta
    (bkz: runaway jury) john cusack, rachel weisz, gene hackman, dustin hoffman
    filmde geçen konu silah şirketleri üzerine yapılan bir davaydı. ama kitapta konu sigara şirketleri üzerine yapılan bir davaydı.
    (bkz: the pelican brief) - julia roberts, denzel washington
    (bkz: the firm) tom cruise, jeanne tripplehorn, gene hackman
    (bkz: the rainmaker) matt damon, danny devito, claire danes
    gibi filmler hep kendisinin kitaplarından filme çekilmiştir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın