• 172
    maci henuz televizyondan izlemedim. yine de ciplak gozle izlemek gercekten cok farkli. oncelikle galatasaray'in alistigimiz yuksek tempoyla baslamadigini soylrmek gerekli. o ilk 3 mactaki yuksek pres ilk yarida sahada yoktu. sanrim hamza kontrollu baslayin demis.

    ilk yarida top bizdeyken hicbir sikinti yoktu. bruma'yi ariyorduk tabi. keske hamza hoca selcuk'u kenara oturtabilse. biz de emre melo bruma ve sneijder ne yapiyor gorebilsek.

    topsuz oyunda ise sag kanat emre'nin dinamizmiyle ayakta duruyordu. sabri ise ilk yari oynanan dusuk tempodan oturu cizgiye inmiyor donuslerde ise sikinti yasiyordu. emre'nin dinamizmi ise bu acigi kapatiyordu. selcuk ve melo ise dusuk tempodan dogan ileri uc pres eksiklignden oturu daha cok gobegi kapatmaya calisiyorlar ve kanatlara yardima gidemiyorlardi. sol kanatta ise sneijder ileride cok efor harciyor ve telles savunmada yalniz kaliyordu. ilk golu de nitekim telles'in hatasindan sonra yedik.

    hamza olayi gormustu. ancak aldigi onlem daha sonra kendisi tarafindan duzeltilmek uzere hataliydi. emre'yi sola umut'u saga, sneijder'i da forvet arkasina. bu hatayi 14/15 cl son macinda da yapmisti. golu sol kanattan attik ancak yanimdakilere 2.'yi sag kanattan yiyecegimizi pesinen soyledim. evet hamza, umut dinamik ve ileri ucta defansif ozellikleri olan bir topcu ancak sag acik topcunun bek ozellikleri ve pozisyon bilgisi olmasi lazim. bu yuzden umut'un sag acik oynattigin iki sefer de tutmadi. 2 kere ayni hatayi yaptin, 2sinde de duzelttin. umarim artik vazgecersin.

    ikinci yariya sag kanada nester vurarak basladi. hamit ve sabri sag kanadi toparladi. umut yerine gecti. hamza oyunun temposunu yukseltti ve kacinilmaz galibiyet geldi.

    umut elmander gibi ortasahayi 5'lemeye basladi ancak toplu oyundaki pas tercihleri henuz yeterli degil. ben takim olarak hucumdaki varyasyon eksikliginin devre arasi kampinda duzelecegine inaniyorum. yani duzelmesi gerekiyor. seri paslasmalarin kalitesini (adam eksiltme ve pozisyona sokma anlaminda) arttirabilirsek daha cok gol atan bir galatasaray ve galatasaray'in uzerine gitmeye korkan rakipler gorebiliriz.

    galatasaray taraftari presi seviyor ve oyunculari pres yaptiklari pozisyonlarda alkislayarak bagirarak cesaretlendiriyor. devre arasinda umariz bunu kaldiracak kondusyon da yuklenir.

    burak kadar kismetlisi az bunur. bizim birkac oyuncuda daha ayni kismet olsa cl'yi kaldiririz. bir insanin ayagina 3 kere top dolasip onune dusemez. fizik yasalariyla falan aciklanamaz. benim gozumde sinan'in onundeki topcudur. mesih bekler gibi sinan'i bekliyoruz resmen.

    selcuk su pres isini duzeltmeli. tamam yoruluyorsun da kardesim adam ceza sahasinin 5 metre, senin 1 metre onunde, bizde herkes yerlesmis, yani senin kademene ben bile tribunden kosup girebilirim dusun artik, bas be adam bas artik su adama. adam sana bakiyor sen ona. aranizda bisey var sanacak goren de. o yuzden bence selcuk cikmaliydi ve emre kalmaliydi. emre'nin pres ozellilleri daha cok.

    balta'nin gol cikardigi pozisyon yaniltmasin topu oyuna sokma konusunda yine sac bas yoldurdu.

    macin adami meloydu. dandik bir sari karta ragmen ikinci sariyi almadan her topa basti kostu kesti cikardi. su maclara gidiyoruz metro yok bisey yok adam degdi dedirtiyor.

    metro yok deyince aklima geldi. seyrantepe sanayi arasindaki restoranlarda yemek yemeyin arkadaslar. bizim metronun calismamasi onlara yariyor. uyandirayim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın