• 6
    tüm genellemeler gibi bu genellemeye de katılmıyorum. o kadar büyük bir kiteleden bahsediyoruz ki, içinde mizah zekası yükseği de vardır, düşüğü de vardır, akıllısı da vardır, akılsızı da vardır. bu fenerbahçe taraftarları için de geçerlidir, beşiktaşlılar için de geçerlidir. 3 büyük takımın taraftarı arasından rastgele 1000'er kişi alsak, ve bunları herhangi bir özelliklerine göre puanlasak, takımların alacakları puanlar da hemen hemen aynı çıkacaktır.
    peki tunnel vision arkadaşımız neden bu şekilde bir genelleme yapmış olabilir. benim nacizane teorim şu; tahminim twitter'da takip ettiği insanlar genelde galatasaraylı insanlar. yaptıkları espriler de galatasarayla ilgili, genelde galatasaray lehine olunca arkadaşımızın daha çok hoşuna gidiyor ve bu esprileri yapan kişileri mizah zekası yüksek olarak tanımlıyor. az sayıda takip ettiği fenerbahçelilerin esprili twitleri de galatasaray aleyhine olunca onları da mizahi zekası düşük olarak tanımlıyor. yani olay biraz da algı ile alakalı *

    edit : ayrıca antitez olarak 2 örnek vermek istiyorum, türkiye'nin en komik 2 insanı, cem yılmaz ve recep tayyip erdoğan * da fanatik fenerbahçeli.
App Store'dan indirin Google Play'den alın