• 3
    amerikan sporlarında gördüğümüz düzenin dışında olan tek profesyonel takım. amerika'da bütün profesyonel sporlarının takımlarının bir sahibi vardır ve onların istediği düzende gider. ama green bay kurulduğundan beri sadece halkın takımı ve seçimle başa getirilen bir başkanı var. bu başkanın seçilmesinin tek amacı da diğer başkanlar arasında takımın temsil edilmesi. takımın ayrıca yine seçimle gelen bir yönetim komitesi var ve bu komite takımın işlerini yürütür. an itibariyle takımın hisselerine sahip 105,989 kişi vardır.

    zamanında hemen hemen takımların hepsi küçük yerleşim birimlerinde kurulmuş ve zamanla market değerini büyütmek için daha büyük şehirlere taşınmıştır. ama green bay hala ilk kurulduğu yaklaşık 100 bin nüfuslu green bay kasabasında yörenin halkıyla iç içe olmaya devam etmektedir. çok eskiden beri devam eden bir geleneği zevkle sürdürmeye devam eden bir takım da ayrıca green bay. haftanın bir gününde oyuncular antrenmana yürüyerek giderler. bu sırada yörenin çocukları bisikletleriyle bekler ve futbolcuları bisikletlerine bindirip götürmek için can atarlar. :)

    maçlarını 80.765 kişi kapasiteli lambeau field'de oynamaktadır. şimdi yazacağımı iyi okuyun lütfen. 1960 yılından beri bu statta kar kış demeden kapalı gişe oynuyor bu takım ve hala kombineye sahip olmak için sıraya adını yazdırmış 86 bin kişi var. 1998 yılından beri bir sezon içerisinde maksimum 90 kişi kombinesini iptal etmiş ve bu da şu anlama geliyor. şu an bu iptal sayısına göre bir kişi adını sıraya yazdırsa 955 yıl sonra ancak sıra gelecektir :)

    (bir anı: takımın son şampiyonluğuna yürüdüğü 2010 sezonunun daha başında, buz gibi bir ekim ayında hazır wisconsin'de bulunmuşken saf gibi maçı izlemek için bilet arıyoruz. tabi kimse sorsak adeta bizle dalga geçiyordu :) o gün maçı stadın dışında abartısız söylüyorum buz gibi havada yaklaşık 50 bin kişi ile beraber dev ekrandan izlemiştik. böyle de bir taraftarı var işte takımın)

    an itibariyle amerika'nın takımı dallas cowboys ile peyton manning faktörüne sahip denver broncos ile birlikte nfl'in amerika'da en çok taraftarına sahip takımı olduğu yapılan araştırmalarda görünüyor. özellikle dallas'ın son yıllardaki silik performansı göz önüne alındığında, denver'ın da manning faktörü dışında büyük bir market olmaması fan base olarak packers'ı bir numara gösteriyor. her ne kadar cowboys taraftarı olsam da packers'ı seven ve sonuna kadar destekleyen biri olarak yıllarca en tepede olmasını isteyeceğim tek takımdır.

    nfl'in hali hazırda en başarılı takımlarından biri olan packers'ın toplamda 13 şampiyonluğu var ve 2014 sezonu için en büyük favorilerden.

    çünkü (bkz: aaron rodgers)
App Store'dan indirin Google Play'den alın