• 384
    oncelikle galatasaray onbirinden asla kesilmeyecelerini dusunuyorum. bunun ise cok parametresi mevcut ve ne yazikki tamami selcuk ve burakin onbirdeki yerini garantilemeye yardim ediyor.

    oncelikle acikcasi selcukun buraktan daha kotu oldugunu soylemeliyim. burakin hucum organizasyonlarina zarar verdigini gormekle birlikte fayda orani selcuka nazaran daha iyi. ama tabii ki suanda onbir icin yetersiz. selcuk ise felaket derecede takima zarar veriyor.

    ama soyle de sacma bir durum var. oynatilmayan adamin sadece iyi yanlari hatirlaniyor bu ulkede. misal eboue. gecen yil bizi clden eleten birinci adamdi ama oynamadikca ah simdi olsaydi da oynasaydi diye eboueye dileniliyor. yatislari, kosmayislari unutuldu gitti. selcuk ve burakta da ayni durum mevcut. oynamasalar ve kaybetmeye devam etsek selcuk burak nasil kesilir diye propagandalar baslayacak. burakin son uc yilda attigi gol sayisi, bu forma altinda 0.66 gol orani tutturmasindan teknik adama yuklenilecek.
    selcuk icinse kaptanliktan tutun eskiden attigi frikiklerden vs dem vurularak takim yipratilmaya calisilacak.

    esas sorun ise aldiklari para. bence burak ve selcukun vazgecilmez olmasinin altinda mecburiyet yatiyor. bu mecburiyet ise yabanci siniri falan degil. aldiklari para. yani yapilan yeni sozlesme. bu kadar maddi sorun varken yilda toplam on milyon tlden fazla alan adamlari yedek birakmak got ister. cunku ekonomik anlamda bizi cok zorlayan bir meblag bu. mesela ben suan teknik adamlarin da yonetimin de forvet ihtiyacimizi gordugunu dusunuyorum. ama bu kadar para alan buraki yedek birakmak islerine gelmiyor. madem parasini verdik madem gol de atiyor o zaman baska forvet almak yerine baska mevkiye harcayalim transfer butcesini diyorlar. cunku burak nasilsa gol atiyor diye dusunuyorlar. mesela dun de atti iste. ve bir sekilde burak kör topal is gorunce forvet transferi askiya aliniyor. ayni sey selcuk icin de gecerli. ise yaramasa da selcukun yedek kalmasi durumunda konusulacak tek sey maasi olacagi için mecburiyetten oynatiliyor.

    yazdiklarim komik duruyor ama emin olun boyle. buraki da selcuku da sadece yabanci ve medyadan bir turk kadar etkilenmeyecek biri kesebilirdi. prandelli ise bir kukladan farksiz oldugu icin kesemedi. feldkamp diye bas bas bagiran taraftarin demek istedigi buydu. kalli bir besiktas maci oncesinde hakan sukur ve lincolnu kapi disari ettiginde o donem bunu anlayamamistim. ama simdi goruyorum ki kalli sadece kendi takimini dusunuyormus. isimlere degil sahadaki takima guveniyormus ve takimini bozan parca elindeki en degerli parca olsa dahi kesip atabilmis. bunu bir nebze de olsa hagi yapabilmisti. dogrulugu tartisilsa da misimovici kapi disari etmisti. bunu yapabilmek icin karizma gerekiyor. ve o karizma turk teknik adamlarda yok. yani herseye karsi durusunu bozmadan durabilmek turk teknik adamlara cok zor geliyor. cunku medyadan taraftardan cok cabuk etkileniyorlar. ve kendi geleceklerini dusundukleri icin etliye sutluye cok karismiyorlar.

    burak ve selcuk konusunda ise yine bir turk geldigi icin umutsuzum. hamza hoca tum tepkiyi ustunde hissetmemek adina bu kadar radikal degisikliklere gitmeyecektir. yonetimden de bu kadar para alan oyunculara alternatif transfer yapma konusunda istek olmayacagini dusunursek burak ve selcuk cok uzun bir sure daha onbirimizde yer alacak gibi goruyor. burak belki cift forvetle falan bi nebze duzeltilir ama selcuk uzunca sure takimin tum duzenini bozacak gibi acikcasi.

    bu medya ve bu kontratlar oldukca bu ikili daha bikac yil basimizdan eksik olmayacaktir...
App Store'dan indirin Google Play'den alın