resim
Claudio Cesare Prandelli
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:66
Uyruk:İtalya
  • 2130
    prandelli sülalesi italya'nın soylu ailelerinden olup mensupları başlıca olarak toskana ve veneto gibi ülkenin kuzey bölgelerine dağılmış vaziyettedir fakat ailenin bir koluna orta italya'daki lazio bölgesinde bulunan roma'da da rastlanmıştır. cesare prandelli'nin doğduğu şehir olan orzinuovi de brescia iline bağlı olup yukarıda adı geçen toskana bölgesinde bulunmaktadır.

    vatikan kayıtlarına göre ailenin soyu romalılara kadar uzanmaktadır lakin prandelli'lerden ilk olarak 1300'lerin başında karşımıza çıkan vanno prandelli oğlu giusto prandelli venedik'in başkentliğini yaptığı veneto bölgesinin önemli şehirlerinden verona'yı lordluk ile babadan oğla yöneten scagileri (scala) ailesiyle rekabete girmiş ve bir müddet yönetimde söz sahibi olmuştur. yine aynı hanedandan giuseppe prandelli de 1409'da soylu verona konsülü olarak karşımıza çıkmaktadır. 1914-2010 yılları arasında yaşamış olan lumezzane/brescialı ünlü italyan tenor giacinto prandelli de yine bu aileye mensuptur.

    italya'da aristokrat ailelerin kendilerine has armaya sahip olması bir gelenek olup prandelli sülalesinin arması da kalkan biçimli kırmızı bir zemin üzerinde yer alan şaha kalkmış (rampant) sarı bir aslan şeklindedir.

    https://gss.gs/9JR.png

    kaynaklar: heraldrys institute of rome ve tarih & soyluluk ansiklopedisi.

    mancini sülalesi için;

    (bkz: #1462393)
App Store'dan indirin Google Play'den alın