resim
Claudio Cesare Prandelli
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:67
Uyruk:İtalya
  • 1984
    skorlar kötü geldikçe herşey problem olur. bu da öyle bir olay.
    skorların kötü gelmesinin sebebi de kesinlikle saha içi.
    prandelli oyuncuları kondüsyon olarak aşırı yüklüyor. fazla çalıştırıyor. tabi tembelliği ile nam salmış türk futbolcusu antrenmandan kalan boş zamanlarda kendini iyi dinlendirmediği için maç anında aşırı yorgun gözüküyor.
    maçlarda hiçbir ikili mücadeleyi kazanamıyorlar , geri dönemiyorlar, ileriyi destekleyemiyorlar. yorgunlar.
    o yüzdendir ki 20 dakika oynayabiliyorlar. mesela aynı idmanı yiyen sneijder sanki futbola yeniden başlamış gibi fit ve etkili.

    ikinci sebep ise savunmayı çok fazla öne çıkarmak istemesi. neyseki bundan yavaş yavaş feragat ettiği için artık savunma arkasına çok fazla pozisyon vermiyoruz son 2 maçtır sanırım. tabi ligin başından beri önde oynamaya çalışıp bir anda savunmayı geri çektiğin zaman hoppala bir de ona alışmak gerekiyor.

    üçüncü sebep futbolcuların formanın adaletli dagıtılmadığını düşünmesi. son derece tehlikeli bir olay. bu durumda sahadaki oyuncu nasılsa yerim garanti derken saha dışında kalan oyuncular da ne yaparsam yapayım beni oynatmayacak düşüncesine giriyorlar.

    dördüncü sebep takımın set hucumu oynayamaması. bu da idman tarzıyla alakalı. çok fazla fizik-kondusyon çalışan takım resmen topu unutuyor. türkiye'de hocalar haftada en az 3 kere dar alanda pas çalışması yaptırırlar. işte bilirsiniz sahanın 4te birlik kısmı konik barlar ile çevrilir. her 10 pas 1 gol sayılır vs. böylelikle hem oyuncular eğlenir takım ruhu gelişir hem de sahada maç esnasında enteresan üçgenler kurmaya başlarlar.

    daha farklı sebepler de var tabi ki fakat en temel olanlar bence bunlar.

    yani prandelli futbolu bilmiyor demek cahilce bir yorum olur. fakat bu adamın futbol tarzının bizim oyuncu grubumuzla uyuşmadığı da bir gerçek. ortada çok net bir kan uyuşmazlığı var maalesef.
App Store'dan indirin Google Play'den alın