• 59
    neden bu kadar eleştirildiğini, işin içine galatasaray ruhunun karıştırıldığını hala anlayamadığım, bu yıl oyuncularımızın üzerinde göreceğimiz ürün.

    benjamin linus mor forma çıkacağı haberi geldiğinde "galatasaraylılığımızdan utanır olduk" gibi bir ifade kullanmıştı. yazdığı entryden sonra da müthiş bir şekilde eleştirilmiş, galatasaraylılığın forma rengiyle ölçülemeyeceği söylenmişti. çok da hak verdim bu eleştirilere. galatasaraylılıktan utanmak diye bir şey olamaz çünkü. o günkü eleştirilere bakıyorum, bir de şimdikilere bakıyorum. fikirler çok değişmiş. evet, mor forma galatasaray renklerini yansıtmıyor; ama her yıl takım renklerinin dışında bir forma çıkarılmak zorunda. uefa bu şartı getirdiyse, geçen yıl turuncu formayla başlayan furya bu yıl da mor formayla devam ediyor. sevip sevmemek tamamen zevk meselesidir. biri çok severken diğeri nefret edebilir bu formadan. bu yüzden birilerini yargılamak, sığ düşüncelilikten başka bir şey değildir. bu forma, çıkarılması zorunlu olduğu için çıkarılmıştır. uefa'nın dayatmasıyla yapılmış, ticari kaygı taşıyan bir üründür sadece.

    galatasaray'ın renkleri değil, ruhunu yansıtmıyor deniliyor. evet, doğrudur. bana kalırsa, metin oktay parçalısından başka hiçbir forma galatasaray ruhunu tam anlamıyla yansıtmıyor. hastalık derecesinde parçalı forma hayranıyım. bana kalsa her maça parçalıyla çıkalım. bu takım başka forma giymesin. galatasaray ruhunun en iyi yansıtan formadır çünkü parçalı. yansıtmanın ötesinde, galatasaray ruhunun ta kendisidir benim için.

    mor formanın bu kadar eleştirilmesi gereksiz bana göre. üzerinde galatasaray arması olduğu için saygı duyarım ben o formaya. beğenip beğenmemek tercih meselesidir. eleştirilmesi gereken şeyler eleştirilir; ama o formada galatasaray arması olduğu unutulmasın. her yıl farklı renkte bir forma çıkacak ve her yıl eleştirilecektir. turuncu forma da çok eleştirildi ilk çıktığında. sonrasında turuncu bir ali sami yen izlediğimizi biliyoruz. dediğim gibi, her yıl farklı renkte forma çıkacak. bu yılın talihsiz rengi mor oldu, seneye anketle belirlenecek sonuçlar. o zaman da eleştirecek bir şeyler buluruz nasıl olsa.
App Store'dan indirin Google Play'den alın