resim
Armindo Tué Na Bangna
Takım:Braga
Mevki:Sol Kanat
Yaş:29
Boy:1.73
Uyruk:Portekiz
  • 2030
    yetenekli topçudur. şöyle söyleyeyim, u-20'da izleyip de transferi gündeme geldiğinde babamla direkt 'alamayız' dediğimiz topçuydu. yaşıtlarına göre çok ilerideydi ve yeteneği hemen görülüyordu. bence turnuvanın pogba, thauvin ve quintero'yla birlikte yıldızıydı.

    ortada bir sorun olduğu aşikar. bruma isteksiz ve kendini antrenmanlara vermiyor, dolayısıyla prandelli de kendisini tercih etmiyor olabilir; prandelli aşırı sağlamcı ve bruma gibi performansı oyun içinde gidip gelen bir adama çok güvenmiyor olabilir; prandelli'nin geçen basın toplantısında söylediği 'bruma nerede görev verilirse orada oynamalı' sözünden yola çıkarak, bu arkadaş solda içeri doğru kat ederek oynamak istiyor fakat taktik tabelada kendini sağda görünce trip yapıyor olabilir; ya da prandelli sağda görevlendirip de 'buradan çizgiye inip orta yapmanı istiyorum' gibi verilmiş belli bir taktiği uygulamayıp maç içinde kafasına göre sol kanata gidiyor ve prandelli'nin söylediği şeyi yapmıyor olabilir. birçok opsiyon var oynamamasıyla ilgili.

    ben burada suçu direkt prandelli'ye atamıyorum çünkü adam ılıman, oyunculara hata yapsa da sürekli şans veren biri. fakat geçmişini de çok bilemiyorum detaylı incelemedğim için. mesela parma'da veya fiorentina'da bu tür potansiyelli gençlere sürekli şans veriyor muydu? yoksa sahaya sürdüğünde performansı az çok belli, ortalama yaş aralığı 26-30 olan oyuncuları mı tercih ediyordu? bilemiyorum. ama şunu çok net olarak söyleyebilirim ki galatasaray gibi bir takım bir adama 8m ya da 12m veriyorsa direkt olarak oynatacak arkadaş. biz real madrdi veya manchester united değiliz. bizim bu kulüpler gibi böyle paraları 'ya tutarsa' türü oyunculara verme lüksümüz yok malesef. amrabat alındığı ilk sene çeyrek final oynadığımız real madrid maçlarında son 20-30 dk oyuna girmişti mesela. o da olmazdı. o parayı veriyorsak takımın direk oyuncusu olacak birilerine vermeliyiz. wesley sneijder gibi, mario jardel gibi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın