• 3
    12 kasım 1999 depreminin ertesi günü oynanan maç. bu maçi iki ana baslikta degerlendirmek mumkun; biri irlanda cumhuriyeti ve turkiye takimlarinin oyunlari, digeri ise rüştü reçber'in oyunu. rüştü'nun kariyerinde mukemmel maçlar vardir ama sanirim en harika performansi nedir deseler hiç dusunmeden bu maç gelir aklima. belki fenerbahçeli dostlarimizin aklina baskalari da gelebilir. sonuçta fenerbahçe maçlarini galatasaray maçlari gibi izleyemiyorum. fenerbahçe için kabusa donen 99-00 sezonunda dahi rüştü muthis oynuyordu. fakat pendik maçı sebebiyle aziz yildirim isimli zatin adamlari tesislerde dövdüler bu efendi adami.

    neyse, gelelim maça. 17 agustos'un ardindan bir de 12 kasim depremi gelince, turkiye'nin cidden bir zafere ihtiyaci vardi. fakat maça çok tutuk baslamistik. irlanda dalga dalga geliyordu. bizim pek de oyle gol pozisyonumuz yoktu. mustafa denizli o sezona iyi baslamayan fenerbahçe'den cok fazla futbolcuyu alip oynatiyordu takimda. ornegin sergen fener'de yedekti ama milli takimda ilk 11'di. bu polemikler 17 kasım 1999 türkiye irlanda maçı sonrasi denizli'ye 'içimizdeki irlandalilar' sozunu soylettirecek, milli futbolcular takim otobusunden hincal uluç'u arayip telesekreterine hop hop hıncal top hıncal mesajı bırakacaklardı.

    ne olursa olsunm o günlerde milli takımımızı severdik. turnuvalara katılsın isterdik. şimdiki halimiz meydanda. her maç 5-6 gol yesinler istiyorum. bu hale getirenlerin allah belasını versin.

    (bkz: tarihte bugün)
App Store'dan indirin Google Play'den alın