• 120
    gün itibariyle nba tarihinin en çok sayı atan oyuncular listesinde 9. sıraya yükselmiş efsane. bana basketbolu sevdiren, 14 yıldır aralıksız takip etmemi sağlayan büyük insan.

    tüm oyuncular listesinde 9. sıraya yükselmenin yanı sıra hakeem olajuwon'i geçerek en yüksek sayıya ulaşan uluslararası oyuncu oldu. muhtemelen de yakın zamanda rekorunu kıracak bir babayiğit zor çıkar.

    rekoru kırdığı maç sonrası espn yayınına telefonla bağlanan dirk'in açıklamasına bakalım. burak yılmaz stayla "biliyordum tabi ki rekor geleceğini, sayılarımı bunun için atıyordum, aklımda hep vardı" demedi tabi ki. :)

    "nba'ye gelmeden önce sadece 2. ligde oynayan, uzun sıska, saç kesimi bile garip bir oyuncu olarak tabi ki bunu hayal bile edemezdim. geldiğim ilk yıl diğer oyuncuların fiziksel yeteneklerini görünce ben yapamam burada deyip almanya'ya geri dönmeyi bile düşündüm. ama takım arkadaşlarım bana hep sahip çıktı ve başarabileceğimi bana gösterdiler. böyle bir durumda sahip olmak isteyeceğiniz en büyük şey de zaten bu. şimdi içinde bulunduğum durum ise asla hayal edilemeyecek, inanılmaz bir durum." açıklamasında bulundu.

    son olarak da kobe bryant'in nba tarihinin en çok şut kaçıran oyuncusu olması konusunda ne düşündüğü ve bununla dalga geçen diğer hemen herkes gibi dalga geçmesi beklendi ama dirk'in cevabı: "nba'de bazı oyuncular var ki şut kaçırdığıda ağzınızı açıp tek bir şey diyemezsiniz. kobe'den onlardan biri. bu konuda dalga geçilecek son kişidir. kobe diğer bütün büyük yıldız olarak tabir edilen oyunculardan farklı olarak kendi şutunu yaratarak oynayan biri ve bu da sut kaçırma ihtimalini yükseltti ama onu da daha büyük bir oyuncu yaptı."

    iyi ki seni izleme fırsatım oldu dirk.
App Store'dan indirin Google Play'den alın