resim
Armindo Tué Na Bangna
Takım:Braga
Mevki:Sol Kanat
Yaş:29
Boy:1.73
Uyruk:Portekiz
  • 1977
    kendisi hakkında yaygın bir yanılgı bulunan oyuncu: takım savunmasına katkısı yok. tamam bruma az oynamış, biz de aklımızda yarım yamalak kaldığı kadarıyla bir şeyler söylüyor olabiliriz ama yok yani.

    daha ikinci maçı falandı. olimpiyat stadında beşiktaş'a karşı oynadığımız maçta, oyuna sonradan girmiş; kötü giden takımı hareketlendirip bir de asist yapmışken bu adam, sol bekin hizasına kadar gelip kademe yapmış, top kapmıştı. daha o anda belli etmişti kendini. bu bahsi geçen özellik sonuçta bir altyapı değeridir. biz ne işe yaradığı belirsiz altyapımızdan çıkardığımız futbolcularda göremediğimiz için, herkes bunu sonradan öğreniyor sanıyorduk. hayır, sporting lizbon gibi avrupa'nın en nitelikli altyapılarından birine sahip takımında bunu daha futbol oynamaya başladığınızda öğreniyorsunuz.

    19 yaşında galatasaray'a gelmeden önce profesyonel anlamda henüz üst düzeyde düzenli oynama şansına erişmemiş, dolayısıyla oyunun her alanındaki becerilerini geliştirme şansı bulamamış bir genci "şunu yapamıyor" diye eleştirmek gaddarlıktır. oyuncuları iyi yapabildikleri özellikleri üzerinden kullanır, eksiklerini de çalıştırarak ve oynatarak; hatalar yapmasına, denemesine izin vererek geliştirirsiniz. liverpool'da oynayan raheem sterling 2 sene önce ilk kez sahaya çıktığında daha yiyecek 40 fırın ekmeği olduğu ve hiç hazır olmadığı ancak çok yetenekli olduğu görülüyordu. sadece 1 sezon sonra liverpool'un en değerli 2-3 oyuncusundan biri konumuna geldi. evrenin en büyük sırrı değil bu arkadaşlar, düzenli oynatarak ve üstüne titreyerek bu sonucu aldı adamlar.

    bir de üç teknik direktör eskitti diye komik bir yaklaşım var. kendisini aldıran terim, bruma'yı aldıktan tam 2 maç sonra takımdan ayrıldı. daha sonra gelen mancini kendisini ilk devre bitene kadar kullandı; juve deplasmanı, r.madrid deplasmanı, içerde dışarda kopenhag maçları, fenerbahçe deplasmanı... hepsine 11'de başladı. ligde de yabancı kontenjanı el verdiği kadar şans buldu. (o zaman drogba ve eboue ekstra olarak düzenli oynuyordu hatırlatayim) daha sonra devre arasında dizinden çok kötü bir sakatlık geçirdi ve 6 ay kadar sahalardan uzak kaldı. şimdi ise prandelli geldi ve ilk maçları saymazsak kendisine hiç şans vermiyor. yani daha önceki iki teknik direktörün kendisine beğenmediğine ve kullanmadığına dair en ufak bir veri yokken hatta durum tam tersini gösteriyorken mevcut hoca kendisini oynatmıyor diye bruma takım savunması yapmıyor diye üç hoca da kendisine şans vermedi demek komik bile değil.

    galatasaray'a laf gelmesin diye gencecik çocukları harcar olduk. sen bu yaştaki oyuncuyu alıyorsan tüm gelişiminden sorumlusun demektir. 1 senede 3 teknik direktör değiştirip, yatırım yaptığın oyuncuları düzenli oynatacak stabilite sağlayamıyorsan bu o oyuncuların takım savunmasının, oyun zekasının yetersizliğini değil, senin ne kadar boktan bir kulüp olduğunu gösterir, kusura bakma kardeş.
App Store'dan indirin Google Play'den alın