• 50
    çıkan formasyon ve oyunculara göre yorum yapacaksak, bu maçta beraberlik ağır basıyor. bir takım galip gelecekse de o ev sahibi olur. bunu söylerken ev sahibi taraf olduklarını en büyük kıstasım olarak aldığımı söylemeliyim.

    orta sahayı fazlalaştırmamız bizim adımıza taktik anlamda topa daha fazla sahip olmak ve orta alanda sayıca üstünlük konusunda bize avantaj sağlaması yönünde gibi görünse de işte asla öyle görünmüyor ve bu gidişle de görünmeyecek. birbirinden formsuz adamlar, selçuk, dzemaili ve hamit, formda bir orta saha oyuncusunun yapacağı işi üç kişi yapamadıkları oluyor. işte bu yüzden o bölgeyi kalabalıklaştırmanın pek bir anlam ihtiva edeceğini söyleyemiyorum.

    bu noktada da naçizane görüşüm, bu üç orta saha oyuncusundan birini, benim tercihim selçuk'u, umut'la değiştirmek olur. hem hücumdaki adam sayımızı artırır, sneijder'e hücum opsiyonlarını artırması için şans tanırız, hem de rakibi daha fazla rahatsız edebiliriz. daha fazla rahatsız etmemizin de şöyle bir anlamı var, oynayacak olan oyuncunun umut olmasıyla alakalı. elbette çok iyi durumda değil, hem fizik hem de psikolojik anlamda. ancak umut'un -en azından burak'a nazaran daha iyi yapabildiği- pres gücünden faydalanmak bizim için bu bağlamda daha iyi olacaktır.

    tabi ben bunları yazarken maç başlamış. ne diyeyim, inşallah golü atarız da bende bunu yerim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın