resim
Hamit Altıntop
Görev:Sportif Direktör
Takım:Türkiye
Yaş:41
Uyruk:Türkiye
  • 3785
    kendisinin yerine uğur melekeyi alalım. onun futbol yorumları da vizyoner, geniş bir bakış açısına sahip. orta sahanın sağa bakan yönünde oynar uğur meleke. hem de 3 milyon eurodan çok çok daha az miktara.

    galatasarayın sıkıntılı olduğu üst üste 4 yediğimiz maçlardan sonra ilginç bir şey oluyor. başta selçuk, veysel, dzemaili gibi futbolcular yerin dibine batırılırken bir futbolcuya methiye üstüne methiye, güzelleme üstüne güzelleme yapılıyor. evet hamit çok kötü oynamıyor ama bu kadar övülecek bir futbolda oynamıyor derken, yazıları okuyorum. yazıların tamamında hamit övgü üstüne övgü alırken futboluna ilişkin en ufak bir bölüme rastlayamıyorum. yapılan övgülerin tamamı maç sonu açıklamaları ne kadar güzel, ne kadar da doğru tespit yapmış diye. evet gerçekten doğru şeyler söylüyor ama bunlardan daha detaylısını prandelli de söylüyor. prandelli her maçtan sonra daha hızlı oynamamız lazım, daha fazla mücadele edip bir takım hüviyetine kavuşmamız lazım diye bas bas bağırıyor. neden prandelli bu kadar eleştiriliyor peki. neden hamit benzer açıklamalar yaptığında göklere çıkarken, yurtdışı görmüş vizyon sahibi futbolcu olurken prandelli tukaka.

    evet özellikle yerli futbolculardan bu tarz demeçler duymaya alışkın değiliz. ama prandelli de hamitte aynı gemide. prandellinin ne kadar bu sözlerin altını doldurması gerekiyorsa hamitin de takımda arkadaşlık birlik bütünlük için aynı şeyleri yapması gerekir. yoksa hiç bir yorumcu kusura bakmayın 3 milyon euro kazanmıyor. futbolcu olarak görevin tespit ettiğin hataların çözümüne katkı koymaktır. dışarıdan birisiymiş gibi takımı eleştirmek değil.

    bir diğer sıkıntılı nokta hamitin açıklamalarının zamanlaması. hamit galatasaraya gelmeden önce milli takımda da maç sonrası çok güzel tespitlerde bulunurdu. hele hiddink'in gönderilmesine yakın almanya ve azerbaycan maçlarındaki yorumları muhteşemdi. ama yorumculuk kariyeri nedense fatih terimin olduğu dönemlerde sona erdi. o değerli yorumlarını da duyamaz olduk. biraz hamitle ilgili bu sitedeki eski yorumlara bakalım. hamitin galatasaray performansı hiç bir zaman çok üst düzeyde olamamış. hatta sakatlanmadan önceki bir kaç maçta taraftar tarafından ıslıklanmış. o dönemde hamitin özeleştirilerini göremedik maalesef. ama şu anda başkaları ıslıklandığı için yapılan her eleştirinin hangi futbolculara yansıyacağı, hangi futbolculara ıslık olarak döneceği belli. o yüzden güzel güzel yorum yapmanın tam sırası galiba...

    özetle futbolcunun işi sahada performans göstermektir. yaptığı yorumlar beğeniliyor diye bu kadar kötü zamanda takım arkadaşlarından ayrı tutulmasını anlayamıyorum. futbol romantikleri bayılır böyle adamlara. ama çıkıp sahada ve saha dışında yapması gerekenleri yapsın, sonrasında yorumculuk alıştırmaları yapabilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın