• 2
    ülkede futbol harici bir spor dalıyla fazla ilgilenilmediği için kendisinin adını pek duyan yoktur. futbolcu veya en azından basketbolcu olsaydı şimdi buralar ne küfürler ne methiyeler ile dolmuştu.

    ferhat arıcan daha 21 yaşında olan milli jimnastikçimizdir. 2008 yılında daha 15 yaşında iken paralel barda, daha sonra ise 2013 yılında atlama masasında yaptığı iki hareketi dünya artistik jimnastik literatürüne sokan sporcumuz idi. ferhat, çin'de yapılan dünya artistik şampiyonasına hazırlanırken kendisi ile ilgili şöyle bir haber yapılmıştı: http://www.izlesene.com/...e-2-hareket/7106325#

    haberde "literatüre yeni bir hareket daha ekleyebilir" deniyordu, nitekim öyle de oldu;

    --- alıntı ---

    milli cimnastikçi ferhat arıcan, türkiye’nin gurur oldu. izmir büyükşehir belediyesi’nin sporcusu ferhat arıcan, çin’deki dünya şampiyonası’nda tarihe geçti. daha önce kendi ismiyle anılan iki hareketle cimnastik literatürüne girmeyi başaran arıcan, yeni hareketini de başarıyla tamamlayarak ‘dünyada 3 harekete sahip ilk sporcu’ unvanını aldı. 10 yaşında başladığı sporda 21 yaşında tarih yazan ferhat, aynı zamanda dünya şampiyonalarında finallere kalan ilk türk cimnastikçisi de oldu. dünya cimnastik literatürüne arıcan 1 ve arıcan 2 adıyla zorluk derecesi yüksek iki hareketi kazandıran arıcan’dan büyük bir başarı daha geldi. paralel ve atlama masasında yaptığı serilere yenisini eklemek için bir süredir hazırlanan ferhat, paralelde aletinde yaptığı yeni hareketini tescilleştirdi ve dünya cimnastik literatürüne 3. kez ‘arıcan’ adını yazdırdı.

    --- alıntı ---

    dünyada 3 harekete sahip olan ilk sporcu ünvanını kazanması dışında jimnastik komitesi, ferhat’ın çin’de yaptığı seriyi, paralel aletinde en zor hareketlerin bulunduğu ve sadece 5 hareketin yer aldığı ‘g’ grubunda yer almasına karar vermiş. yani kardeşimiz ne kadar zorlu bir işe imza atmış buradan da anlaşılıyor.

    ülkemizde jimnastik'in diego armando maradona'sı, michael jordan'ı, michael schumacher'ı yetişiyor. umarım kendisine başta futbol olmak üzere, basketbol, güreş veya halter'deki sporculara verilen destek sağlanır da kardeşimiz başarılarına yenilerini ekler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın