resim
Duygun Yarsuvat
Görev:-
Doğum:18.08.1937
Ölüm:10.09.2021 (84)
Uyruk:Türkiye
  • 93
    4 kasım 2014 borussia dortmund galatasaray maçı sonrası ne yazık ki talihsiz bir açıklama yapmış.

    tribünde yaşananların elbette savunulacak bir tarafı yok. fakat ne maç tehir edilmiş, ne hakemler soyunma odasına inmiş, ne de birilerinin canı yanmış. elbette uefa ceza vermek için bu üç sebebin oluşmasını bekleyecek değil. fakat bu tarz tribün olaylarından dolayı da hiçbir takım avrupa kupalarından men edilmez. ki galatasaray taraftarının son yıllarda avrupa maçlarından dolayı da bir sabıkası yok.

    evet galatasaray'ın önümüzdeki sene avrupa'ya gitmesi risk altında. fakat bu risk tribün olaylarından değil, mali durumdan kaynaklanıyor. buna sebep olan da kendisi değil, kendinden önceki yönetim. (bkz: #1584858) bu sebeple hedef saptırmanın bir manası yok.

    ayrıca tribün olaylarıyla, mali durumun hukuki mahiyetleri birbirinden farklı. sen mali kritlerleri yakalayamazsan zaten men edilirsin. uefa mali durumla tribün olaylarını üst üstte koyup sana tek bir ceza kesemez. ikisinin de cezası ayrı ayrı kesilir. zaten avrupadan men edilecek büyüklükte tribün olayları yaşanmışsa kimse de senin mali durumuna bakmaz men için. fakat bu maçta yaşanan tribün olaylarının da en fazla saha kapama cezası gerektirdiğini de öngörmek zor değil.

    ben "zaten risk altındaydık. bizi men bile edebilirler" açıklamasını ne yazık ki talihsiz buluyorum.

    yok zaten başkanımız da mali durumumuzdan dolayı seneye avrupa'ya gideceğimizin farkındaysa; bunun üzerine daha fazla söz söylemeye gerek yok. hedef saptırımayalım; suçlular belli, hesap verecekler belli...
App Store'dan indirin Google Play'den alın