resim
Claudio Cesare Prandelli
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:66
Uyruk:İtalya
  • 1577
    kötü futbol oynatabilir, formsuz olabilir, yanlış taktik değişiklikleri yapabilir, yanlış 11 kurabilir. problem değil. bunların hepsini kabul edebilirim. insan hata yaparak doğruları öğrenir. hata yapmaya hep bir öğrenme yolu olarak bakmışımdır. hayatımın temel felsefelerinden biridir hatta bu. o yüzden yanlış yapan adama, kaybeden adama kızmam. bunlar değişebilir şeyler. eğer iyi kullanırsan her hata bir fırsattır aslında.

    ama...

    ama ilkelere ters düşmeyi anlamıyorum. sabri'yi sen kadro dışı bıraktıysan ve affedilmişse sabah istifa etmen gerek. sabri'yi sen kadro dışı bırakmadıysan, yine ortada problem var. sabri affedildiyse, eboue affedilmediyse yine sorun. selçuk'un menejeri ayrı konuşuyor, bruma solda oynamadım diye trip atıyor, olcan gol sonrası topu havaya dikiyor... bunlar hayra alamet olacak şeyler değil. takımın başında hagi ya da feldkamp olsaydı bir gecede selçuk, bruma, olcan kadro dışı kalmıştı.

    çünkü olması gereken bu. takımın geri kalanının muma dönmesi için kelle alınması gerek. sen yapılması gerekeni yap, yönetimle problem yaşadığın anda arkanda taraftarı bulacaksın zaten. sen sezon başından beri berk'i, furkan'ı, sinan'ı, koray'ı denemiş olsaydın taraftarın gözünde kredin zaten daha fazla olurdu.

    bugüne kadar hiçbir teknik direktör için "istifa etsin" demeyen ben bile artık gitmesi gerektiğini düşünüyorum. taktik teknik hatalardan falan değil, yönetimden herhangi birinin işine karışmasına izin verdiği için. ilkeler liderlikte en önemli şeydir. bundan taviz verirsen çok şeyden verirsin o tavizi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın