• 23
    işin içinde haldun üstünel varsa öyle basit bir kız isteme hadisesi olarak gerçekleşmez.

    olayın üç gün öncesinden dedikodu yaptığı herkesçe bilinen teyzeye evin büyük kızının istendiği haberi sızdırılır. denir ki "bak bir tek sana söylüyoruz" tabi teyze dayanamaz ve bir kaç kişiye çıtlatır bu haberi. bu dedikoduyu duymamış başka teyzeler komşu evlerdeki kızlarla bizim oğlanı yakıştırmaya ve evlenme haberleri yaymaya başlarlar.

    genç adam artık sabrı kalmadığı için haldun abi hadi gidelim yoksa gece vakti sana dalıcam der. haldun üstünel'in cevabı hazırdır. (bkz: sabır evlat sabır).

    evliliğe bir gün kala evin büyük kızı hakkındaki dedikodular asılsız çıkar fakat bu sefer de haldun başka bir teyzeye aslında evin annesi için gidildiği bilgisini verir. çevrede annenin yaşıyla ilgili eleştiriler başlar, eskiden performansının çok iyi olduğu fakat artık o eski kız olmadığı söylenir, eleştirenlere göre anne artık o eski performansı gösteremez.

    nikah günü damat gelini beklerken haldun üstünel evin küçük kızıyla çıkagelir. imzalar atılır, gelenek usulü gelin galatasaray bayrağını öper fakat nedenini kimse anlamaz. haldun'a biz evleniyoruz galatasaray bayrağı ne alaka diye sorarlar. haldun'un cevabı hazırdır.

    (bkz: sabır evlat sabır)
App Store'dan indirin Google Play'den alın