• 17
    ortada sacma sapan bir durum var. birincisi onlarla hemfikir oldugum yonlerden bahsediyim de fanatikligi gozunu kor etmis demesinler.

    oncelikle galatasaray yaklasık yedi aydır kotu, bunun son uc ayındaki surecte ise inanılmaz kotu oynuyor. kacırdıgım tek bir galatasaray macı olmadı son uc ayda. ve gercekten belirli bir duzeyde top oynayan onbir adamı yanyana ilk kez getirsen de bu kadar oynarlar, kotuyuz.

    besiktas ise iyi. baskı yapan, pres yapan, rakibi bozan, gol yollarında aktif bir gorunumde. son uc aydır da onlar iyi gidiyorlar.

    simdi gelelim sadede. bu twitter denen zik cıktıgından beri bilen bilmeyen konusur ve gundemi olusturur oldu. agzı olanın konustugu ulkemizde ise bilen bilmeyen her avrupa macından sonra bir ton laf ediyor. zaten taraflı olan medya icin algı yonetmek daha da kolay oluyor. besiktas malum bir tottenham beraberligi uzerine partizan galibiyeti aldı. adamlar medyada, twitterda falan o kadar abartılıyor ki sanırsın ilk macta madride ikincisinde barcaya cakmıslar. yok anasını satıyım ilk mac sekiz topcusu rotasyonda olan tottenhamla berabere kaldılar, sonra da sikimsonik bir takım olan partizanı yendiler. velinin attıgı gole bakın karsı takımının kalecisinin duzeyini goreceksiniz. ersin duzen falan twit atıyor egilen basımızı kaldırdın besiktas ve trabzon tesekkurler diye. egilen basımızı kaldırmak ne lan. sanırsın ki birilerinin sikinde olan macları kazandılar. suan ortalama bir avrupa ulkesinde ortalama futbol ilgisi olan birine dortmundun bu hafta avrupada kimle mac yaptıgını sorun. hemen soyleyecektir. cunku orası sampiyonlar ligi. bir de gidin sorun ya besiktasın grubunda kimler var diye. neyden bahsettiginizi bile anlamayacaktır. cunku orası uefa. avrupanın ikinci buyuk kupası. en iyi otuz iki takımdan sonraki 48 takımın yer aldıgı, ortalama olarak avrupanın 40. ve 60. sırasındaki takımların mucadele ettigi bir yer. kimsenin sikinde degil. skibbeli donemde ilk bes macımızı kazanıp altıncı macımıza yedek kadroyla cıktıgımız abuk sabuk bir mecra bu grup sureci. acın bakın 15 puanla zirvede oldugumuzu goreceksiniz. ama ben o donem boylesine bir pohpohlanmıslık hatırlamıyorum. ancak bugun bakıyorum ki sanki besiktas asırı zor bir sey basarmıs gibi gurur tabloları sunuluyor onumuze. biz de yiyoruz.

    galatasaray iyi mi? hayır. hatta les gibi top oynadıgımız konusunda bizler bile hemfikiriz sanırım. ancak soruyorum size galatasaray asterası evinde yener miydi? partizanı yener miydi? tottenhamın yedek kadrosuyla hic olmazsa berabere kalır mıydı? bunların hicbirine hayır diyemezsiniz cunku bu uc takımdan o maclardaki onbirlerinden toplam altı tane adam say desem sayamazsınız. ve galatasaray hayatında ilk kez oynuyor gibi gorunen onbir oyuncusuyla dahi sırf avrupa ligi oyuncularından daha kaliteli oyuncuları oldugu icin o puanları toplar. cunku avrupa ligi grup asamasında sıradan, sırf cok mac olsun avrupadaki orta duzey takımlar da bir kupa heyecanının icinde olsun diye geniş takım sayısıyla duzenlenen bir kupa. ne zaman ki subat ayında son onaltı asamasında besiktas catır catır devam eder iste o zaman tamam eyvallah deriz. ki son sekize bile zenit gibi sampiyonlar liginde ancak ikinci tura cıkabilecek takımlar yer alabiliyor.

    bu ortamda tum bunlar gormezden gelinerek turkiyedeki futbol izleyicileri kendince yarattıkları dunyada hayaller yasıyorlar. ben olsam partizan macını alsak twitterda takımı oven twit atmaya usenirim lan. ama ulkede en cok izlenen spor programlarındaki yorumculara baksan besiktasın sampiyonlar liginde son dorde kaldıgını zannedersin. bu derece koftiden bir ortam olustuguna hic sahit olmamıstım.

    haa bu durum benim isime gelmiyor degil. besiktas bana gore cok havaya sokuldu. birkac guclu rakibe denk geldiklerinde yenildikleri vakit inanılmaz bir sarsılma yasayacaklar. ancak suanki durumun bu derece buyutulmesi zoruma gidiyor amk. tamam biz kotuyuz, anderlect ile bile berabere kaldık ama su anderlect besiktasın grubunda namağlup lider bitirir grubu ulan. bu kadar sıradan bir galibiyetin, bu kadar sıradan bir grubun ulkenin gurur tablosu olarak sunulması gururuma dokunuyor. butun programlar besiktasın avrupa destanını yazıyor. ercan taner besiktasın muthis avrupa zaferini anlata anlata bitiremiyor. bakıyorum rakibe sonra, partizan amk. partizan kim amınakoyım ya buyute buyute madrid yaptılar.

    iyi hos ulke puanı geliyor falan ama uefa avrupa liginin subat sonuna kadarki buyuklugu, karizması, kalitesi spor toto super ligden iyi degil. ama ulkemizdeki futbol izleyicisine bakarsak besiktas avrupayı dize getiriyor, trabzonspor ulkemize gurur gecesi yasatıyor. trabzonun yendigi takımın adı ne? yemin ediyorum bilmiyorum bile. trabzonsporun grubunun lideri kim legia varsova. varsovayı sampiyonlar ligine soksan ne olur. sıfır puan. bunu konusan kim var? hic kimse. bu galibiyet uzerinden galatasaray ulkeye utanc yasatıyormus da digerleri ulkemizin gururunu kurtarıyormus algısı yaratılıyor mu? kesinlikle. ulkedeki futbol taraftarları da bunu yiyor mu? yiyor, hem de afiyetle.

    o zaman hepimize afiyet olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın