resim
Claudio Cesare Prandelli
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:66
Uyruk:İtalya
  • 1411
    sezon başından bu yana kendi işini gereksiz yere zorlaştıran hareketler yaptığı için kızdıran teknik adam. kadro ve oyun planı seçimleri ligde futbol açısından, avrupa'da ise hem futbol hem sonuç açısından net bir şekilde olumsuz olmasına rağmen aynı hataları tekrarlaması şuanki en büyük sıkıntı.

    belki yazın çok fazla hazırlık maçı yapmadık ama kendisi tüm maçlara 4-2-3-1 çıkmıştı, bu da herkesin kafasındaki şablondu zaten. kanat oyuncularına özgürlük veren, oyunu genişleten ve pozitif oynamaya çalışan bir takım vardı. ilk resmi maç olan süper kupa'ya da bu şekilde çıktı ancak o maçta oynanan kötü futbol sonrası orta sahayı kalabalıklaştırma, kanatlardan feragat etme yoluna gitti. bu haftaya kadar sezon öncesi sürekli denediği şablonu devam ettirmiş olsa belki de her gün üzerine koyan bir galatasaray izliyorduk. bu gereksiz inadında yönetimin kendisine ligde şampiyonluğu şart koşmasının getirdiği baskıya bağlıyorum. fazla pragmatik bir yol seçti ancak hiçbir şekilde işlemiyor bu düzen.

    iki çok kritik hatası var;
    - daha tempolu ve hızlı oynayan bir takımdan yana olduğunu her açıklamasında dile getirirken aynı anda çok fazla statik, yaş ortalaması yüksek, ağır oyuncuyu sahaya sürmesi.
    - ilkine bağlı olarak da özellikle olcan ve bruma'yı sürekli 18 dışında bırakması. taktisel nedenlerle oynatmadın diyelim tamam da, bu tecrübede bi adamın işler istediği gibi gitmediğinde oyunu değiştirebilecek yegane adamları kadroya bile almaması akıl dışı.

    taraftarın desteğini kaybetti. yönetim de değişiyor. eğer bu hatalarını acilen düzeltmeye çalışmazsa galatasaray serüveni daha fazla sürmeyecektir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın