• 16
    türkiyeli ile türk arsinda bariz fark vardir. ben mesela gurbetiçiyim ve kendimi asla ortalama türkiyeli futbol taraftar profili ile özde$le$tiremem. bakin ortalama diyorum. burada bahsi geçen de ortalam türkiye futbol taraftaridir. bunun türklükle alakasi yok. mesela kafa'nin içindeki.

    örnegin ortalama türkiyeli futbol taraftari futbolcusunu 5 dakika önce göklere çikartabilirken, 5 dakika sonra da itin götüne sokabilir. yine ortalama türkiyeli futbol taraftari örnegin maçlarda küfür eder, sahaya girer, futbolcusunu tartaklar, para verdim, iyi oynayin lan deme hakkini kendinde görür.

    gurbetçide sahaya girer. var öyle dangalaklar ama onlarin amaci ba$ka. birinin sahaya girme amaci öfke ve kin, digerinin sevgi ve tutku. ha dangalak mi? evet, ikisi de dangalak.

    türkiyeli futbol taraftarinin en nefret ettigim özelligi küfür etmesidir ve futbolu bir show olarak görmemesi. illa yenecek tuttugu takim. iyi oynayani alki$lamak yok! ha, iyi yanlarida var. örnegin güzel koreografi yapar, iyi tezahürat yapar. biz gurbetçiler tezahürattan pek anlamayiz. bazen kulüp maçlarinda, lay lay lay lay lay laaaaaaaaa, ooo türkiyeeeeee, dedigimiz bile olur. memelketten uzagiz, ho$görün o kadarini.

    lakin yine de gurbetçi taraftardan ögrenecegi çok $ey vardir. bilhassa da insanlik hususunda.

    no küfür, no racism, no $iddet, bol eglence, bol destek! iyi günde kötü günde, daima takiminin arkasinda.
App Store'dan indirin Google Play'den alın