• 12
    açık ara avrupa'nın en etkisiz ve gözlem yeteneğinden yoksun taraftar kimliğine sahip kitledir.. bu belki yönetici kadrosundan taraftara bulaşıyor belki de taraftardan yönetime bulaşıyor. bu iki etken yüzünden sürekli dinamik bir rol alan ve istikrardan uzaklaşan bir futbol sistemine ve hatta spor sistemine sahip oluyor.

    kimsenin kimseye sabrı yok. kimse beklemek istemiyor. hemen başarı yakalayıp uçmak istiyor. bu yüzdendir gazetelerde şimdi mesleğinde dünyanın sayılı kişilerinden olanları amatörlük yıllarında türkiye'de kaldım diye okumak. aslında her zaman söylenildiği gibi ne güzel bir köprü ülke burası ne çok gelişmiş bir 1. dünya ülkesi, ne yeni yeni doğmaya başlayan bir 3. dünya ülkesi. sporun her dalından amatörlerin gelip bir defa şansını denemeyi düşünebileceği bir yerken, bu sabırsızlık, bilgisizlik, eğitimsizlik ve tembellik yüzünden o insanları da kaçırır oldunuz.

    transfer edilecek oyuncuyu tanımasa bile youtube denilen mecrada 2 dakikalık bir videosunu izleyip, sonra oyuncu hakkında bilmiş bilmiş yorumlar yapmalar. daha sonra bu oyuncu kötü oynamaya başladığında sövmeler saymalar. bir sonraki aşamada ise oyuncunun yerine bir başkası transfer edildiğinde, o da kötü oynamaya başladığında, gönderilen oyuncuyu özlemek, anmak. eğer bir futbolcuya veya futbol adamına yakınsa veya uzaksa onu körü körüne desteklemek veya köstek olmak.

    edit: forum moderasyonun baskısı sebebiyle,türkiyeli futbol taraftarı başlığı türk futbol taraftarı başlığına taşınmıştır.
    yazar işbu entry'de bir ülke yönetimi altında yaşayanların, mutlaka o ülkede yaşayan herhangi milletinin üyesi olması gerekmez konulu ilkokul 4. sınıf vatandaşlık bilgisi dersi almak isteyen moderasyona müsait olduğu gün ve saatleri bildirebilir. pm'den ulaşın, plz
    bu vesileyle cladi isimli ahbap ile güzel bir sohbet geçti, geçiyor. kendisine de teşekkürler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın