resim
Claudio Cesare Prandelli
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:66
Uyruk:İtalya
  • 1374
    kendisine bir iki hatalı kararından dolayı tüm faturayı çıkarmanın haksızlık olduğu düşündüğüm italyan teknik direktör. aslında yazılıp söylenebilecek o kadar hata var ki, prandelli'ye gerçekten sıra gelmez. o bu zincirin çaresiz son halkası. türk futbolunun son hali, yabancı sınırından dolayı daha çocuk yaşta eğitim de görmemenin verdiği cehaletle zengin olmuş vasıfsız bir grup insan, onlara inanılmaz sözleşmeler veren yöneticiler vs vs. mesela hanginiz biliyor bugün marco reus'un burak yılmaz'dan hatta umut bulut'tan daha az para kazandığını? sözleşmesine de 40 maç garantiyi koyduruyor ki o belirtilen maç başı ücretleri de alsın. sonra iki daha dengesiz çıkıp diyor ki 'kötü oynadığı zaman bile arması için mücadele ediyor!'. ulan sen taraftar olarak yolu olmayan türk telekom arena'ya gelerek o cibiliyetsiz burak yılmaz ve türevlerinden daha fazla mücadele ediyorsun be. üstüne bir de deli gibi para veriyorsun.

    karşındaki dortmund'un hocası, bugün almanların futbolda geldikleri yerin asfaltını yapmış adam. sen bu seviyeye hiçbir zaman gelemezsin. adamlar dünyanın en büyük futbol ülkesine hem de sahasında 7 sallamış, dünyanın en büyük ikinci futbol ülkesinin başkent takımına yine kendi evinde aynı tarifeyi uygulamış. onlar bu seviyeye gelebilmek için 15 yıldır acı çekiyorlar. sen çıkmışsın '2 tane pahalı transfer yapınca onları yenerim' diyerek milleti uyutuyorsun. sonra 4 oluyor, 6 oluyor. adamlar acıyor da gerisini getirmiyor. sahada koşacak halin kalmamış, çıkmış utanmadan diyorsun ki hedefim başakşehir maçı, çaykur rize maçı bilmem ne. ulan insan konuşmaya utanır.

    yer: şampiyonlar ligi. galatasaray futbol takımının yaş ortalaması 30! 300 milyon dolar borcun var. ama ne elinde orta sahayı driplingle geçebilecek bir orta saha oyuncun var ne de danny welbeck gibi forvetin. ama 300 milyon dolar borcun var. ve her gün katlanıyor. ondan sonra prandelli şunu yaptı bunu yapmadı. adam senden joel campbell'i istedi pandev'i aldın. alex song'u istedi dzemaili'yi aldın. yani aynı bölgelerde oynayıp bu kadar farklı karakterlerde futbolcu almak ancak türkiye'de olurdu, sonucu her maç 4 yiyorsun.

    prandelli'ye 2 yıldır kimyası bombok olan takımda hangi futbolcuları verdik de avrupada başarı istiyoruz? adam da çok doğru şeyler yapmıyor eyvallah ama gidip de kendisini 13 yıl önceki lucescu'yla ve o futbolla karşılaştırmayın. o zaman ki futbolla bugünkü arasında 100 yıllık fark var. eğri oturup doğru konuşalım. bizden bir bok olmaz. bizim insanımıza böyle meydanı bırakırsan onlar da gelir bugünün galatasaraydaki topçuları gibi ortalık yere sıçar, üzülen de hep biz oluruz. klopp geldi, 30 dakikada çözdü oynadğımız oyunu, içinde bulunduğumuz düzeni. çünkü plansızız, çünkü içi bomboş bir yapıya sahibiz. emek yok, acı yok, kan yok, ter yok, zeka yok, kendini bir şeye adamak yok. anlıyor muyuz? belki dünya futbolunu takip eden bir grup taraftar evet ama türk futbolunu yönetenler için kesinlikle hayır. ve böyle olduğu sürece bu hezimetleri her zaman yaşadık yaşıyoruz yaşayacağız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın