resim
Claudio Cesare Prandelli
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:67
Uyruk:İtalya
  • 1233
    iyi teknik direktör, kötü teknik direktör bunu tartışmayacağım şimdi ama çok gereksiz takıntıları olduğunu görmemek, bunu inkar etmek ciddi anlamda saçmalık.

    tarık-hakan/alex telles tercihi, her türlü veysel-tarık tercihinden iyiyken, veysel'de muhteşem bir ısrar ediyor ama adamın oluruz bu kadar. 3'lü orta sahanı kanattan destekleyecek, gerektiği zaman teeee öbür kaleninin direğine kadar topu götürecek adam veysel değil. sol bekin varsa sol bek oynatırsın. sağ bekin varsa sağ bek oynatırsın. orta saha oynayan adamı sağ bek, güçlü/tercih edeceği kanadı sağ kanat olan adamı sol kanat oynatmazsın.

    dzemaili ısrarı. malum, ligimizde saçma bir yabancı sınırlaması var. yabancı hakkını mümkün olduğunda fark yaratacak futbolcular için kullanmak en mantıklısı. dzemaili'nin galatasaray orta sahasında fark yaratmadığını söylemek için büyük bir futbol bilgini olmaya gerek yok bence. bu arkadaşın yaptığını emre çolak da yapar. yani, adam geçmiyor, araya pas atmıyor, 25 metre ters top atmıyor, rakibini 10 metre kovalayıp ısırıyor mu? hayır. rakibini yıldırıyor mu? hayır. geçen burda bi yerde okudum sanırım, elemanın birisi, nerede duracağını biliyor, çok gözükmüyor ama alanını iyi koruyor yazmış. amk bu mudur galatasaray orta sahasındaki adamın görevi? mustafa sarp da güzel alan kapatıyordu. formasını falan yırtıyordu. hadi üçlü orta saha ısrarını anladık da bari yabancı tercihini bu adamla kullanma.

    üçlü orta saha ısrarı. beklerimiz, caner ve gökhan gibi top sizin orta sahanızdayken, rakip kalenin köşe gönderlerinin orada biten adamlar değil. galatasaray kanatlardan gelemiyor. bir süre olcan'ı da oynatmıyordu da neyse ki o ısrarından kurtuldu. ortada kümeleniyor takım. çok zor pozisyona girmemizin temel sorunlarından biri de bu. mesela burak yerine umut oynasa, o da o ortada kümelenmiş insan kalabalığının arasında kaybolacak. mesela fenerbahçe'nin üçlü orta sahası, galatasaray'ın üçlü orta sahasından daha efektif hücuma katkı olarak. çünkü biz üçlü dizildiğimizde melo çok geride kalıyor. selçuk'un beş metre top sürecek hali yok. dzemaili de zaten yana pas yapıyor. üçlü orta sahadan ne zaman vazgeçse, galatasaray ritim buluyor.

    melo ve selçuk bu takımın orta sahasınının yükünü 2 sene boyuca taşıdı ve başarılı oldu. galatasaray orta sahasının üçüncü bir defansif orta sahaya gerek yok.

    deniyor ama olmuyor. olmuyor yani. bu üçlü orta saha dizilişi, bek tercihi ve yabancı futbolcu kullanımı tercihi konusunda sıkıntı yaşıyor.

    ayrıca kendisi ile de çelişiyor. yavaş oynuyoruz diyor, oyunu ne kadar yavaşlatacak adam varsa aynı anda oynatıyor. veysel, selçuk, dzmaili. bu adamlarla hızlı oyun oynamaya çalışıyor. alex telles, bruma gibi çabuk oyuncu, patlayıcı gücü olan, temposu yüksek adamları oynatmıyor. hakkaten enteresan.

    ayrıca elinde burak varken ne demek eleştirilmeyecek ya? arkadaş bu adam 25 golle gol kralı oldu, galatasaray da şampiyon oldu. neyin tribindesiniz siz ya? burak yılmaz'ı resmen zafer biryol yaptınız amk ya. yok batuhan karadeniz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın