• 143
    galatasaray tarihinin en büyük başarılarını kazandıran takımın temellerini atmış, kulübü borcu olmadığı gibi türkiye gol kralı tanju çolak'ın 5 milyon ettiği yerde 9 milyon para ile bırakmış başkan.

    elbette taraftarın istediği başkan değildir; taraftar transfer ister her yerde başarı ister çünkü. ünal aysal döneminde kulübe giren rekor paraya rağmen borç katlanmış ama efsane başkan ünal aysal.

    arkadaşlar sportif başarı ile ekonomik istikrar birlikte sağlanamazsa spor kulüpleri maddi olarak çok ciddi sıkıntılar yaşayabiliyor. bunun ne kadar başarılı olduğunuz veya ne kadar çok taraftarınız olduğuyla veya taraftarın desteği ile alakası yok. en basit örnek dortmund.

    şu an sportif başarının bir kenara bırakılması ve ekonomik anlamda küçülme ve borç kapama yolunun gözlenmesi lazım. biliyorum herkese ağır gelecek 4. yıldız sezonu çünkü; ama gelecek 10 senede 4. yıldızı takmak ve bu sırada 1-2 sene şampiyonlar ligine katılabilmek istiyorsak artık gözü kapatıp ekonomi yapmamız lazım.

    açıkçası ben kulübü hangi sene olursa olsun yönetmiş ve borçsuz bırakmış bir başkanı, kulübün en çok para kazandığı dönemde borç yükünü arttırmış bir başkanın yönetimi ama sadece yeni ve her ne kadar galatsaraylılığı tartışılamayacaksa da kulüp yönetmemiş bir başkan ile çıkan listeye tercih ederim.

    onun dışında yazılanları okuyorum; yok neymiş aziz yıldırım ile arkadaşmış da, galatasaray'dan soğutacakmış da bilmem ne.

    a) arasında 3-5 yaş fark olan ve bir dönem bugünkü kadar geniş olmayan ticaret piyasasında faaliyet gösteren herkes birbirini tanır. kaldı ki burada hepimiz -diye düşünüyorum- galatasaraylıyız ama hepimizin de fenerli yakın arkadaşları var. yarın öbür gün sen gs başkanı olsan arkadaşın olan fb başkanı için arkadaşım değil mi diyeceksin? baştan yalan mı söyleyeceksin?

    b) bir başkan ile galatasaray'dan soğuyacak kıvamda mı taraftarlığınız? illa bir noktada antipatik olup seyirci/taraftar ayrımı mı yapmamız lazım? ali sami yen'de 10.000 kişi izlediğimiz maçları da hatırlıyorum çünkü yaşımın erdiği ve kombinemin olduğu 19 sezonda. eğer demeçler ile soğuyorsa birinin galatasaray aşkı; soğuduğu yerde kalmasını temenni ederim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın