• 733
    bugün hayvan öldürme bayramının ilk günü.

    katliamın amaçsız biçimde can almak olduğunu sananlar herhalde ışid'in islam devleti kurma amacıyla kafa kesmesini, hitler'in yahudileri, sosyalistleri ari ırk kurma çabasıyla öldürmesini de katliam olarak görmüyordu. sonuçta ikisinin de bir amacı var değil mi?

    kaltiam kelimesinden türeyen başka kelimelere bakın: katil, katl, mukatil, makatil... hepsi öldürmekle ilgili. kurban bayramında da hayvan öldürülüyor. buna güzelleme yapmanın bence bir manası yok. sadece kurban bayramında değil, yenen her et bir hayvanın öldürülmesinden elde ediliyor. midesi kaldıran bir mezbahada beş dakika nefes alsın.

    "siz bitkileri öldürmüyorsunuz sanki!" demenin de manası yok. hiçbir ağaç onun toprağa düşmek üzere olan meyvesini aldığınız için kurumaz. saçma sapan konuşmayın.

    çocukluğumdan beri iğrendim bu bayramdan. kimsenin de kurban bayramını kutlamadım. şimdi de kutlamıyorum. muhtemelen ömrümün sonuna kadar da kutlamayacağım.

    edit: "kebabı, köfteyi götürürken katliam olmuyor mu?" diyeceklere: vejetaryenim.
    edit ii: "bitkiler de canlı değil mi?" diyenlerden performanslarını arttırarak kurşun kalemle evrim teorisini çürütmelerini de bekliyorum. eski açık çocuğu ve tunnel vision'da bu zekâ parıltılarını açıkça görüyorum. dünya dönüyorsa dağlar neden yerinde duruyor?
App Store'dan indirin Google Play'den alın