resim
Adnan Januzaj
Takım:Sevilla
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:29
Boy:1.86
Uyruk:Belçika
  • 85
    türk kökenli olmayan oyuncu. türkiye milli takımının kendisini sahiplenmeye çalışmasının sebebi, annesinin kosova türkü olmasıdır. balkan halklarının düşünce yapısını bilmeden, neden bu adama salça olduk diye yüzeysel eleştiri yapmamak lazım. kosova arnavut, sırp ve türklerden oluşan bir nüfusa sahip. arnavutlar milliyetçi insanlardır. irkçı olanları hariç, türkleri de osmanlı sebebiyle severler.

    bu kardeşimizin de babası, kosova olmazsa oğlum türkiye veya belçika'yı seçsin isterim diye bir demeç vermişti. bunun üzerine bizimkiler atağa geçtiler genç milli takım dönemi itibariyle. bu yıl dünya kupasına katılabilseydik belki de bizi seçecekti bu genç jedi. ama mustafa izzet, nuri şahin gibi isimleri çürütmüş bir milli takım anlayışı bu çocuğa ne yapardı tahmin bile edemiyorum.

    kendi futbol alt yapımıza önem vermemiz gerektiği konusunda bende hem fikirim. ama ingilizlerin bile sırf kendi liginde oynuyor diye salça olduğu, vatandaşlık teklif ettiği adama bırakın da kökleri sebebiyle bizde salça olalım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın