resim
Blerim Dzemaili
Takım:FC Zürich
Mevki:Merkez orta saha
Yaş:38
Boy:1.80
Uyruk:İsviçre
  • 184
    futbol algimizda bir sorun var sanirim, alan daraltmaya calisan, rakibi top aldiktan sonra degil, oncesinde pozisyon alarak durdurmaya calisan adama defansif acidan berbattir demek icin baska bir sebep olamaz.

    orta saha oyuncusundan beklentin aman calim yemesin degildir, birinci oncelligi alan kapatabilmesi, golge savunma yapmasidir. eger bekin dublajina girecekse de adamin kovalayabilecek kadar istikrarli olsun yeter. oncelikli olarak calim yememesi gereken kisi beklerdir, zaten cizgiyi skstirmak icin kullanabilirler, orta saha oyuncusu ise daha acik alanda yakalanacagi icin amaci rakibe basip calim yememek degil, rakip topu almadan pozisyonunu alabilmek olur. bu sayede defans oyuncun, rakibini yuzu kendisine donuk karsilamak zorunda kalmaz.

    dzemaili macin buyuk bolumunde dogru pozisyon alarak rakibi karsiladi. alan kapatip golge savunmasi yapti. bunu goremiyor olmaniz onun savunmasini kotu yapmaz, sizi kotu izleyici yapar.

    pas hatalarina gelince, takim arkadaslarinin kosu aliskanliklarini bilmeyen adamdan bahsediyoruz. yavas yavas pas hatasi azalacaktir. hagi'nin galatasaray'daki ilk avrupa maclarindan paris macini hatirlatayim. mac icinde eliyle takim arkadaslarina kacacaklari yeri gostermeye calisiyordu cunku pas acisina kimse cikmiyordu. hagi'nin arkadaslarina alismasi ve ustune ekstra olarak egitmesi 2 senesini aldi. bu adam hagi'nin ayakkabi bagcigi olabilir ancak, o nedenle ilk iki macindan pas hatalarini konusmak da dogru degil. pas icin dusundugu yer benim icin daha onemli. topu gayet efektif kullanmaya calisiyor, zamanla her sey oturacaktir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın