• 1
    uruguaylı eduardo galeano'nun latin amerika futbolunun ruhunu yansıttığı kitabı. daha sonra 1998 ve 2000 futbol şampiyonaları ile ilgili yorumlarla tekrar basılmıştır.

    ''eduardo galeano; uruguaylı bu büyük yazarı ülkemizde artık pek çok kişi tanıyor. yayımladığımız ateş anıları adlı o ünlü üçlemesini, kucaklaşmanın kitabı'nı pek çok okur, severek okudu. bu büyük yazar bu kez, dünyayı büyüleyen futbola eğiliyor. bu kitapta dünyanın bütün ünlü futbolcularını bu kez de eduardo galeano'nun büyüleyici kaleminden tanıyacaksınız.
    tüm uruguaylılar gibi ben futbolcu olmak istediim. doğrusu çok da güzel oynuyordum, hatta harikaydım bile denebilir; ama yalnızca geceleri rüyamda. gündüzleri, ülkemin sahalarındaki çarpık bacaklı oyunculardan en kötüsü bendim. taraftar olarak da pek iyi sayılmazdım. yıllar geçti ve kimliğimi kabullenmek zorunda kaldım: ben basit bir 'iyi fubol dilencisiyim'. elimde şapkam, dünyanın dört bir yanını geziyor ve stadyumlarda yalvarıyorum: "tanrı rızası için, güzel bir maç lütfen!" güzel bir oyun gördüğüm zaman da bunu sağlayanın hangi takım ya da hangi ülke olduğuna bakmaksızın bu mucize için şükranlarımı sunuyorum.''

    (tanıtım yazısından)
App Store'dan indirin Google Play'den alın