• 71
    9 eylül 2014 izlanda türkiye maçı sonrası bugün maç yazısı demeye dilim varmıyor "maç şeyi" diyeyim ben. yani maç sonunda birşeyler karalamış kendince ama yazı değil, analiz hiç değil.

    allah aşkına şunu gazetesinde ya da internet sitesinde yayınlayan sorumlu kişi; müdür, genel yayın yönetmeni, editör her ne sikimse işte, buna nasıl izin verir, bunu milyonlarca insanın önüne nasıl sunar?

    --- alıntı ---

    ömer güvenç - kırmadan dökmeden

    başlar başlamaz yenildik. hem de farklı yenildik. peki neden? çünkü kötü oynadık... kötü de oynamadık, çok kötü oynadık... pardon, hiçbir şey oynamadık!

    böylesine yetenekli futbolculardan kurulu milli takımımızın farklı yenilmesini eleştirmeyecek miyiz? tabii ki eleştireceğiz. mesela selçuk, emre, arda gibi üstün yetenekli futbolcularımıza 'neredeydiniz' diye sormayacak mıyız?, tabii ki soracağız. 3. golde ersan'a "adam yanından gidip gol vuruşu yapıyor. niye müdahale etmiyorsun?" demeyecek miyiz? tabii ki diyeceğiz. yediğimiz 2. golde onur'un çabasına rağmen top içeri düştü.

    ama içeri düşmese bile adam neredeyse evden gelip içerideki topu tamamladı. defans oyuncularına "kardeşim adam evden gelip topa vuruyor, neredesiniz?" demeyecek miyiz? tabii ki diyeceğiz ve bunlar için eleştireceğiz. ama kırmadan dökmeden... çünkü daha kazanılacak puanlar var. haklı olarak diyeceksiniz ki: "bu futbolla mı?." tabii ki değil. ben şuna inanıyorum bundan sonraki maçlarda böyle kötü bir milli takım seyretmeyeceğiz.

    bu futbolcular bizim

    90 dakikada girdiğimiz gol pozisyonu 2-3'ü bulmaz. zaten en net pozisyonu 69'da burak yılmaz kaçırdı. kontrolü mükemmel, vuruşu ise berbattı.

    şurasi kesin ki, fizik gücü yüksek bir takımla oynadık. ama şu soruyu da sormadan edemiyorum; onların fizik gücü iyi ama bizim de arda, selçuk, caner, emre gibi çok iyi pas yapan oyuncularımız var. peki niye buna rağmen pas yapamadık diye eleştirmeyelim mi?

    özetle kötü bir başlangıç yaptık. yine üstüne basa basa söylüyorum, bunu fırsat bilip de "izlanda gibi bir takıma nasıl 3-0 yenilirsin kardeşim!" diye belden aşağı vurup, kırıp dökmeyelim. bu futbolcularla 3 puan kaybettik. ama şunu da unutmayalım ki kazanacağımız maçları da bu futbolcularla kazanacağız.

    --- alıntı ---

    kalemi güçlü, spor yazarı olmak isteyen bir sürü yazar arkadaşım var şu sözlükte. onlardan ricam gidin başvurun, yazılarınızı gönderin bir şekilde ve artık şu adamların yerini alın. bunların kazandığı milyonları siz kazanın, galatasaray'ı kayırın diye söylemiyorum bunları hak ettiği zaman yerin dibine de sokun ama okunacak birşeyler olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın