• 2
    fiziğe, mücadeleye dayalı, kanatların etkin kullanıldığı uzun topun bir oyun felsefesi halini aldığı, duran topların çok büyük öneme sahip olduğu ingiltere'de doğan, büyüyen ve günümüzde önemli ölçüde terk edilse de izlerini görebildiğimiz oyun tarzının özel adı olarak da kullanılır. günümüzde premier lig ekiplerinden stoke city bu oyunda hala ısrarcı. bu oyunun izlerini görmek hala mümkün premier ligde, hala mücadele üst düzeyde, duran toplar çok değerli.

    bu oyun için takımınızın belli başlı temel özellikleri bulunmalıdır. kaleciniz uzun olmalı mümkünse yan toplarda başarılı olmalıdır. stoperleriniz yavaş olabilir çok önemli değil ama hava toplarında çok etkili olmalıdır. iyi kanat oyuncularınız ortaya kafa vurabilecek, top indirebilecek forvetlere sahip olmalısınız.

    yukarda belirtilen özellikler bu demode futbolun avrupa futbolu karşısında çoktan havlu attığı gerçeğini değiştirmez. zaten özellikle avrupa futbolunda sürekli boy gösteren ingiliz ekipleri bu anlamda kıta avrupasına tamamen entegre olmuşlardır. onlar da pas oyunu oynarlar. yerden ve isabetli oynamaya çalışırlar. ingiltere milli takımı da bu oyundan vazgeçti.

    birleşik krallık dışında izlanda, norveç gibi kuzey ülkeleri de bu futbola benzer bir mantaliteyle oynarlar. biz türkler için çok sıkıcı ve önlenemez bu oyun iyi ki eskisi kadar yaygın değil.
App Store'dan indirin Google Play'den alın