• 6
    ali fethi okyar ve yahya kemal beyatlı'nın doğduğu, ömer seyfettin'in görev yaptığı, mustafa kemal atatürk'ün de eğitiminin bir dönemini geçirdiği güzel balkan ülkesi. bana güzel geldi, başka birisine güzel gelmeyebilir beklentiyle alakalı. tarihimizde saydığım isimlerin dışında yinhe birçok isim şu veya bu vesileyle bu diyarda bulunmuşlardır.

    ülkede en büyük üç etnik topluluk makedonlar, arnavutlar ve türkler'dir. arnavutlar ve türkler bazı şehirlerde çoğunluğu oluşturmaktadırlar. ülkeye türkiye'den çok sayıda turist gittiği için makedon ve arnavut esnaflar da biraz türkçe bilmektedirler. arnavutlar ile türkler din sebebiyle daha bir yakındırlar ve birbirlerinin dillerini biraz da olsa bilirler.

    sebebi başlık ziyaretine gelince biz bu ülke tarihinin en büyük futbolcusunu transfer ettik. yetmedi; en büyük etnik ikinci çoğunluğun da yetiştirdiği çok önemli bir futbolcuyu daha transfer ettik. yani biz bu pazara açıldık arkadaşlar. zaten bu ülkede kimi bölgelerde var olan galatasaray sempatisini doruğa çıkardık. hem makedonlara oynadık hem de arnavutlara. ee zaten türkler bizim. şimdi bundan sonra yapılacak hareket bu ülkeyle daha fazla ilişkileri geliştirmek. gs store açmak, (bunu yaparken ürünlerin fiyatlarını belirlerken makedonya ülkesi insanlarının iktisadi durumları göz önüne almak gerekir.) bu ülkeye hazırlık maçı da olsa ziyarette bulunmak vb. kulübümüz sadece türk ve türk kültürüne mensup etnik topluluklar tarafından desteklenmemeli, daha fazla bölgeye açılmalı ve taraftar sınırlarını büyütmelidir.

    bir de bu ülkede balkanlar genelinde olduğu gibi ortalama güzel kız sayısı fazladır. o güzel kızlara galatasaray forması giydirmeyelim mi?
App Store'dan indirin Google Play'den alın