• 364
    iki yabancı alınması durumunda, chedjou veya gelen yabancılardan hangisi kesilir merak ediyorum. bu arada geçen sene 10m euro yatırım yaptığımız ve büyük beklentilerimizin olduğu bruma'yı da yedek kulübesine gönderdim. aynı şekilde sözlüğün çoktan ümidi kestiği alex telles zaten +3 e yazıldı bile. bir de tarık çamdal geldi diyelim. e peki ne oldu? bir anda çok iyi bir takım mı olduk? defansımızla forvetimiz arasındaki 70m mesafe artık kapanır mı? dzemali-melo-selçuk orta sahası kuruyorsak ileride sneijder-burak-pandev'i mi oynatıcaz? rijkaard zamanında beceremediğimiz 4-3-3 için bu kadro çok daha mı uygun sizce? ben hiç inanmıyorum ama hadi diyelim ki rakiplerimiz sezon içinde problemler yaşadı, bir şekilde şampiyon olduk. seneye yaz transfer ihtiyacımız yok diyebilecek miyiz? ya da sezona şampiyonluğun en büyük adayı olarak girebilir miyiz? 4.yıldızı önce takmak dışında en ufak bir kazancımız olacak mı önümüzdeki 3-4 sene için?

    kusura bakmayın ama ne dzemaili ne pandev beni zerre kadar heyecanlandırmıyor. bize getirse getirse her sene zaten 3-4 takımdan birinin kazandığı türkiye ligi'nde bir şampiyonluk daha getirirler. şampiyonlar ligi'ne bir sene daha doğrudan gideriz ama zaten oradan gelecek geliri bir sezon önceden ipotekletmişizdir. takımdaki 30 yaş bandına eklenmiş iki büyük kontrattan öteye gidemezler. bu sırada gelmeden önce 20 sayfa entry girdiğiniz, ilk maçlarından sonra bizim de hücumcu sol bekimiz oldu dediğiniz, brezilya'da en iyi sol bek seçilmiş olan, daha ülkesinden ayrılalı sadece 6 ay olmuş ama bu sürede bize tüm defans hatalarının yanında modern bir bekten esintiler sunabilmiş alex telles'i artık kaybetmiş olursunuz bile. zaten sakatlığından dolayı çok değerli bir yılı boşa gitmiş olan bruma bir senesini daha yarı yarıya kulübede heba eder.

    ünal aysal bunları çok umursamayabilir, keza prandelli de. ama bana kalırsa zaten son iki günde gelen iki üç oyuncuyla ne şampiyonluğun en büyük favorisi oluruz, ne de şampiyonlar ligi'nde gruptan çıkma yolunda büyük bir adım atarız. o yüzden tarık çamdal'ı alsak bile yabancı olarak sadece bir nokta transfer yapıp sezonu kapatmamızın en iyisi olacağını düşünüyorum. onun yerine telles, bruma, koray günter ve tarık gibi isimler bu sene iyi bir gelişim gösterirse önümüzdeki sene için çok büyük transferleri şimdiden bir daha para ödemeden yapmış oluruz. saydığım 4 isme de bu açıdan inanıyorum. eğer tutarsa telles-koray-semih-tarık defansıyla da önündeki 10 seneyi kurtarabileceğin bir defans kazanmış olurken ileride bruma gibi bir canavara sahip oluruz.

    niye bu kadar uzattın diyebilirsiniz ama inanın artık her sene bu son günlerde yapılan 28 yaş futbolcularından bıktım usandım. yaptıkları en büyük getiri bir sene şampiyon yapıp sonra iki sene nal toplatmak oldu, zaten üç senede bir şampiyonluk olasılıksal olarak da beklenen bir durum. peki avrupa için hedeflerimiz ne olacak? fenerbahçe veya beşiktaş'tan çok daha başarılı olmamız bizi gerçekten avrupa'da çok başarılı bir takım mı yapıyor? her neyse, demem odur ki bazen daha büyük hedefler için küçük hedeflerden vazgeçmek daha hayırlı olabilir. benim bu seneden en büyük umudum da bruma-telles-koray gibi isimlerin takıma kazandırılmasıdır.

    ekleme: aynı düşüncelere sahip olmakla beraber sadece maliyetlerinin beklediğimden düşük olmasından dolayı biraz daha iyimserim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın