resim
Claudio Cesare Prandelli
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:67
Uyruk:İtalya
  • 548
    30 ağustos 2014 bursaspor galatasaray maçı kadrosunu belirlemiş.

    kadro : muslera - veysel, semih, chedjou, hakan balta - melo, selçuk inan, yekta - sneijder, bruma, burak yılmaz

    bu kadrodan görüldüğü üzere prandelli orta sahaya bir oyuncu istiyor. yektanın yerine cıkan son dedikodularda bu yonde bir transfer olacagı yonunde.

    öncelikle belirteyim sezon basından beri savundugum ve gördüğüm doğru bir hamle olmus bu. prandellinin bunu kısa sürede kavrayabilmesi gerçekten mancini den sonra cok olumlu bir sinyal.

    orta sahada selcuk'un ve melo'nun yükünü azaltıp, orta sahada daha fazla top yaparak hucum hattına daha yakın oynayabilmek amaç ki ilk geldiği zamanda cok pas yapan ve topun bizde kaldığı bir takım yaratacıgını söylemişti.

    ligin ilk maçında kurduğu kadro bu duruma müsait.

    skibbe doneminde hücüm hattında sayılı oyuncu ile ilerde cok güzel varyasonlarla hücüm ediyorduk, burdaki olay orta saha ile hucumun birbirine yakın oynamasıydı ve suan prandellinin de bundan faydalanacagını düşünüyorum.

    ozellikle 3.bölgede sneijder ile bulusan her top pozisyon yaratıyor bunu kendisi cok iyi biliyor. ve son zamanlarda selcuk'un performansını dusuk bulmamızın nedeni de bu.

    cünkü selcuk gelip defansdan top alıyor orta sahadan topu rakip yarı alanına yerleştiremiyoruz. fatih terim döneminde bunu cok iyi yapıyorduk, engin-emre-melo-selcuk ve elmander cok iyi topla oynadıkları için vakit bulup rakip alana yıkılabiliyorduk.

    ve selcuk'un etkisi burda baslıyordu, burak'a daha yakın asistler yapıyordu, suan ise nerdeyse orta sahadan uzun toplarla burak'ı bulmaya calısıyor, cunku oyunu rakip sahaya yıkamıyoruz.

    eger prandelli bu düşünceyi yani orta sahanın cok pas yapıp, rakip yarı alana yıkabilirse hem selcuk, hem burak hem de sneijder daha fazla etkili olacaktır.

    bugun 90 dakikanın sonunda eger gerçekten bu sistemi yapabilirse prandelli ilk maçında benden yana sınıfı geçmiştir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın