• 45
    nba'de şu ana kadar 6 sezon geçirmiştir ve takımı minnesota timberwolves bu 6 sene içinde bir kez bile playoff'a kalamamıştır.

    kendisi bu 6 sene içinde insanüstü rakamlara imza atmıştır ve takımının aldığı galibiyetlerde neredeyse her zaman başrolü oynamıştır.

    ancak timberwolves yönetiminin bu 6 senede kendisinin yanına star denilebilecek -bakın süperstar değil sadece star- tek bir oyuncu getirmemesi ve ardı ardına yaşanan draft faciaları yüzünden kendisi haklı bir şekilde takasını istemiştir.

    timberwolves yönetiminin 2008 sonrası draft pick'lerini nasıl kullandığına bakılırsa kevin love'a hak vermemek elde değildir. elbet seçtikleri oyuncunun nba'de nasıl bir performans göstereceğini kesin olarak tahmin edemezler ancak love'dan sonraki 5 yılda şahsıma "bu kadar da kötü seçilmez be abi" dedirtmişlerdir.

    timberwolves yönetimi;

    *2009 nba draft'ında 6. sıradan jonny flynn'i seçerek stephen curry, brandon jennings, demar derozan, ty lawson, jrue holiday gibi isimleri atlamıştır.

    *2010 nba draft'ında 4. sıradan wesley johnson'ı seçerek paul george, demarcus cousins, eric bledsoe gibi isimleri atlamıştır.

    *2011 nba draft'ında 2. sıradan derrick williams'ı seçerek kawhi leonard, kemba walker, klay thompson, isaiah thomas* gibi isimleri atlamıştır.

    *2012 nba draft'ında 18. sıra pick'ini chase budinger için takas etmişlerdir. ucundan da olsa nötr kabul edilebilecek bir hareket bu çünkü 18. sıradan sonraki oyuncularda pek iş yok gibi zaten şu an için.

    *2013 nba draft'ında 9. sıradan trey burke'ı seçip onu shabazz muhammad + gorgui dieng için utah jazz ile takas etmişlerdir. bu da fena olmayan bir hamle çünkü jazz'ın bir point guard gerçekten ihtiyacı vardı ve dieng'in potansiyeli özellikle defansif olarak üst seviyelerde.

    eleştirilebileceği bir nokta, timberwolves onu golden state warriors'a takas etmek istediğinde sadece cleveland cavaliers'a giderim tarzında bir argümanı olmasıydı ki bence burada da haklıydı çünki birincisi doğu konferansı batıya göre nispeten kolay, ikincisi lebron james ile oynamak size başarıya ulaşmakta oldukça kolaylık sağlar. bir de warriors'a takası zaten warriors'ın klay thompson'ı vermek istememesi sebebiyle yatmıştı.

    bir de lütfen "big 3 kuruyorlar yeaa :(" argümanı ile gelinmesin kimse tek başına şampiyon olamıyor, başarı için star oyuncular ve kaliteli rol oyuncuları olmak zorunda.
App Store'dan indirin Google Play'den alın