resim
Éder Fabián Álvarez Balanta
Takım:CD América
Mevki:Ön Libero
Yaş:31
Boy:1.80
Uyruk:Kolombiya
  • 92
    galatasaray için doğru stoper olup olamayacağı tartışma konusu olmuş river plate'li sol tandem. türkiye liginde şu an
    antrenör olan birisiyle, bir grup insanla birlikte konuştuğumuz sırada, bambaşka bir oyuncu ve takım hakkında konuşurken, ve de herkes doğru olup olmadığı ile ilgili bol keseden görüş bildirirken,kendisi tek bir laf etti: '' antrenörün ne oynatmak istediği ile alakalı, şimdiden bilemeyiz''.

    bence de sorulması gereken soru bu: ''prandelli ne oynatmak istiyor?''. bizim klişemiz semihi tamamlayacak ujfalusi, popescu, tomas gibi bir savunma aklı veya stumpf, raşit, van goebel gibi bir hava topu canavarı. ama prandelli acaba aynı şekilde mi düşünüyor?

    prandelli bu konuda çok ipucu vermezken, sadece önceliğinin türkiye ligini olduğunu ve bir ülkede antrenör olarak şampiyon olma arzusunu onunla ilgili her yazıda görüyoruz. bu bütçe sınırlamasıyla zaten cl'de yürüyüp gidemeyiz,gruptan çıkmak başarıdır. türkiye liginde şampiyona ödenen paraya ve de artık fenerbahçe'nin de cezasının kalkacağını göz önüne alırsak , önümüzdeki yıl hem cl'ye direk gitme hakkını almak, hemde türkiye ligi şampiyonuna verilen yayın hakkını kapmak için ligte şampiyonluk önemli. 4. yıldız lafı sadece bunu hedef haline getiren duygusal bir motivasyon lafı.

    esas ipucunu başkan verdi. ''prandelli hızlı oynatmak istiyor, onun için gençleri istiyor''. prandelli (muhtemelen geçen yıl fenerbahçenin nasıl şampiyon olduğuna ve galatasarayın nasıl beraberliklerle/kaçan gollerle şampiyonluk kaçırdığına bakmış) türkiye liginde şampiyonluk formülünü çözmüş:
    ''atak oynayıp daha fazla gol atacaksın, buna yaparken hızlı olup takım savunmasını ileride kuracaksın.''. dolayısıyla, savunma orta tandemlerini orta sahaya yakın ileriye çıkartacak. ama bunun için bir adet seri ve sol ayaklı , 50+ maçı kaldıracak, az sakatlanan tandeme ihtiyaç var. kafa topu da alırsa ve savunma aklı olsa tadından yenmez, fakat bu bütçeyle de hepsi zor gözüküyor. dolayısıyla hız, gençlik ve sol ayağı , savunma aklı ve kafa üstünlüğüne tercih ediyor. burada bir risk alıyor, türkiye liginde kafa toplarından ve pozisyon alma yanlışlıklarından yenecek 1-2 golü, takımı kompakt olarak karşı sahaya yığarak atacağım 2-3 golle telafi ederim, iş ki rakip sahaya daha çok adamla gidelim. hazırlık maçlarında bu hızlı tandem eksikliğinden bunu çok uygulamadı, daha çok takımı tanıma ve kazanma , en azından yenilmeme alışkanlığını devam ettirdi. ama sol ayaklı tandemi alırsa savunmayı ileri çıkaracak. işte prandelli'nin burada kumarı başlıyor. savunma aklını ve kafa topu hakimiyetini; hızın, gençliğin ve sol ayağın gerisine koymak. bir de tabii ki bonus olarak orta tandemlerin atacağı sürpriz 2-3 duran top golü de işin cabası ki geçen yıl savunmadan hiç skor katkısı gelmemişti. bu strateji için ayrıca muhakkak bir skorer bir forvet transferine ihtiyacı var.
App Store'dan indirin Google Play'den alın