resim
Slaven Bilić
Görev:Teknik Direktör
Takım:Al-Fateh
Yaş:55
Uyruk:Hırvatistan
  • 190
    ne demba ba ne de bir başkası. beşiktaş'ın en büyük silahı kendisidir bana kalırsa.

    dün 19 ağustos 2014 beşiktaş arsenal maçında rakibi arsenal'ı çok iyi analiz etmiş. beşiktaş orta alanda rakibi kitleyen ve uzun-kısa paslarla rakip defansın arkasına sarkmaya çalışan bir futbol sergiledi. arsenal'ı durdurdukları nokta çok kritikti. başka bir takım aynısını kendi defansının önünde yapmaya çalışırdı fakat bilic'in beşiktaş'ı rakibini orta alanda kitleyip modern bir kontraatak futbolu sergiledi.

    arsene wenger transfer piyasasıyla kafayı bozmasa ve biraz taktik futbolun nasıl geliştiğini takip etseydi bugün deplasmanda işi bitirirdi. sağ bekinde sol bek oyuncusu oynatan beşiktaş'ı alexis sanchez ve cazorla gibi silahlarla mağlup edebilirdi. wenger'in tek yapması gereken kanatlardan atağa kalkıp bugün oynadığından daha seri-tempolu bir futbol oynamaktı. ama o ısrarla orta alandan kısa paslarla atağa kalkan ve orta saha ile defansın arasına geçtikten sonra kanatlara sarkmaya çalışan bir futbol oynatmaya çalıştı. her seferinde de bilic'in bu bölgeye kurduğu sete takıldı. bence beşiktaş'ı biraz fazla küçümseyip kendi klasik futboluyla alt edebileceğini düşündü. işte bu noktada bilic devreye girdi.

    arsenal oyuncularının gereksiz bölgelerde fazla sayıda kart görmesi de bu yüzden bence. kendi futbollarını oynayamayıp sahada kilit pozisyona düşünce biraz ürktüler. top her beşiktaş'a geçtiğinde karşılarında kendilerinden büyük bir kulüp varmış gibi faule başvurdular. halbuki karşılarında zayıf yönlerini iyi saklamış bir takım vardı.

    uzun lafın kısası bu maçta bilic wenger'in bileğini büktü benim gözümde.
App Store'dan indirin Google Play'den alın