resim
Demba Ba
Görev:Kulüp Sahibi
Takım:Albion SD
Yaş:39
Uyruk:Senegal
  • 255
    ortalama bi anadolu takımının stoperi için zor adam olsa da, ortalama bi anadolu takımı demba ba'yı besleyecek adamları çok iyi kitler. kendisi üst düzey topçu olsa da karabük deplasmanında ya da eskişehirin soğuğunda olağanüstü bi oyun ortaya koyacak bi yapısı yok. bu sezon kilit maçlarda attığı goller kendisini yıldız yapmak için yeterli gözükebilir ancak beşiktaş futbol takımı sadece demba ba'dan oluşmuyor.

    şöyle ki, yabancı sınırıyla birlikte, kadro yapısı allak bullak oluyor. beşiktaştaki yabancı oyuncular,

    sivok
    demba ba
    atiba
    veli kavlak
    pedro franco
    ramon motta

    -ismail köybaşıyı oynattığınız zaman motta'yı kesmek zorundasınız, sağ bekte serdar kurtuluş oynamak zorunda, kendisi takımın zayıf halkası konumunda.

    -motta'yı oynatırsanız ismaili sağ bek oynatmak intihar olur, ortalama bi anadolu takımının kanat oyuncusu ismaili deli eder. bizim ligimizde fanteziye yer yok. ismail formda olsa da, oynatmak mümkün olmadığı için, beşiktaşa kaliteli sağ bek lazım, olmadığından dolayı demba ba odaklı her oyun beşiktaşa gol yedirir.

    -veli kavlak,necip uysal ve atiba defansif özellikli oyuncular. olcay ve gökhan töre her ne kadar efektif oynasalarda yetersizler. veli kavlak'ın demba ba'ya yaratabileceği pozisyon şansı %55 iken, atıyorum bursalı eski batalla'nın yaratacağı pozisyon şansı %60 üzerinde. burada bahsettiğim olay, çift yönlü orta saha eksikliği. yani hem hücumda hem savunmada diri kalabilecek oyuncu. senin takımın 3 senedir ligi domine etmiş, halen galatasarayı tokatlıyorsun. melo ve selçuk çift yönlü orta saha oyuncusudur. eğer önlerinde demba ba olsaydı olcan-sneijder-bruma üçlüsü takımı uçururdu.

    -oğuzhan özyakup,kerim koyunlu ve gökhan töre'yi oyuna aldığınız anda orta sahayı tamamen ofansif özellikli kurgulamış oluyorsunuz, yani burda yine çift yönlü orta saha eksikliği göze çarpıyor. ortalama bir lig maçına bu kadroyla çıkabilirsiniz ama derbide yemez. bilic, bu dengeyi oturtmaya çalışacaktır ama dengeli oyun ile hedefiniz sürpriz gollerdir, atak yaparken her zaman savunmayı düşünürsünüz.

    analizler çeşitlendirilebilir olsa da, sözün kısası, ligin en iyi orta sahasına sahip olan takım galatasaray futbol takımıdır. beşiktaş'ın orta sahası ilk 20 dakika baskılı oynar, geri kalan dakikalarda sert oyunu sürdürür, hücumu düşünen yapıdan vazgeçer. çünkü kadro derinliği yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın